Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Revolta unui preot sucevean, după ce a dus un bolnav la Spitalul Județean: Nicio faptă bună nu rămâne…netaxată!

Un preot sucevean s-a arătat revoltat de modul în care este implementat sistemul de taxare a parcării la Spitalul Județean Suceava. El a povestit pe Facebook cum „nicio faptă bună nu rămâne…netaxată”.

Iată reacția părintelui Cătălin Cornel Mureș, din Parohia Sf. Mina din Suceava:

„De dimineață se anunța o zi cu probleme la Suceava: temperatură sub zero grade, lapoviță, ploaie etc.
Am auzit și văzut cum urlau ambulanțele de dimineață prin tot orașul. Iar e o zi de calvar pentru cei care lucrează la UPU și pentru medicii ortopezi, mă gândesc eu. Nu trece prea mult timp și lângă mine alunecă și cade o femeie. Mă duc să o ajut, o ridic și văd că are sigur o problemă la umărul drept (dizlocare sau fractură mă gândesc ). Sigur are nevoie să fie examinată de un specialist. Hai sa fac o faptă bună. Două, chiar! Și, în loc să sun la 112, sa cer o ambulanță , mă gândesc să duc eu femeia accidentată la Serviciul de Urgență Primire.
Bun, îi prind bratul intr o poziție antalgică, o urc in mașină și plec la spital. Aici, prima surpriză: nu mă lasă să intru pe poarta mare, pe unde intră urgențele. Îi explic paznicului ca a căzut femeia, că are nevoie să fie examinată de medic. Nu-l impresionează și îmi spune să ocolesc spitalul și să merg la poarta doi ca să mă înregistreze. Nu inteleg ce vrea să însemne asta dar fac cum zice el.
Ajung la poarta doi, alt paznic îmi spune să scot tichet. Imi amintesc că am citit în presă ca au reamenajat parcarea, că, pentru a descuraja riveranii care uitau să mai ia mașinile din curtea spitalului s-a găsit metoda asta. Plus că mai vine un ban la bugetul spitalului. Felicitări pentru inițiativă mi-am zis eu încă de atunci.
Iau tichetul, duc pacienta la unitatea de primire și vreau să ies. Nu pot pt că nu am plătit. Parchez, stau la rând și automatul îmi spune: ai stat 5 (cinci) minute. Plăteste 5 lei!

Nu-mi vine să cred!!! Peste TOT în lume pe unde am fost, în orice parcare, primele 10 minute sunt gratuite. Intri, lași o persoană, iei pe cineva, te răzgândești, ai voie 10 minute!
La spitalul din Suceava, nu!

Si atunci m-am întrebat: mai are rost sa faci o faptă bună? Adică două, că în prima ajut persoană rănită iar în a doua scutesc Ambulanță de încă o intervenție, putând merge la ceva mai grav sau lăsându-i să-și tragă sufletul că au muncit de dimineață și ziua încă nu s -a incheiat!

Primul impuls e sa spun nu, data viitoare sun să vină și… asta e treaba lor!

Dar, gândindu-mă că suntem în postul Crăciunului îmi zic ca e bine ca am făcut o faptă bună. Nu, două! Ba chiar 3, pt ca am dat si de pomană 5 lei!

Mai bine consider că i-am dat eu de pomană decât să cred că nicio faptă bună nu rămâne netaxată la Suceava!”


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*