Marti 10 Decembrie 2019, Actualizat acum 343 zile 12:00 am

 

Situația traficului în Moldova: toate restricțiile de pe drumurile naționale au fost ridicate

La acest moment, circulația pe drumurile naționale din regiunea Moldovei se desfășoară în condiții de iarnă, cu sectoare de zăpadă frământată la acostamente, în strat de 0-2 cm, fără blocaje sau restricții cauzate de starea vremii sau carosabilului, susțin reprezentanții DRDP Iași.

Aceasta în condițiile în care, pe fondul ninsorilor abundente, în ziua de luni, 19 noiembrie, au existat restricții pentru autovehiculele cu masă maximă admisă mai mare de 7.5 tone pe DN 28 (Casa de apă – Târgu Frumos), DN 28 (Tomești – Răducăneni – Albița), DN 28A (Târgu Frumos – Pașcani – Moțca), DN 11 (Bacău – Onești), DN 28B (Botoșani – Flămânzi), DN 29 (Botoșani – Suceava). Menționăm că aceste restricții, ridicate în cursul serii trecute, au fost impuse pentru a permite intervenția utilajelor de deszăpezire și pentru evitarea blocajelor în trafic, cauzate în principal de dotarea necorespunzătoare pentru condiții de iarnă a autovehiculelor de mare tonaj.

like facebook, suceava, news, stiriAducerea carosabilului la parametri circulabili a fost posibilă printr-un efort susținut al echipelor DRDP Iași, care, pe parcursul zilei de ieri și a nopții de 19/20 noiembrie, au acționat cu 156 de autoutilaje și au împrăștiat peste 4.000 de tone de material antiderapant.

În continuare, zona Moldovei se află sub avertizare de vreme nefavorabilă. Potrivit prognozei, până mâine dimineață, la ora 10:00, se vor înregistra polei, precipitații moderate cantitativ – ploaie, precipitații mixte în zona de munte, mai ales ninsoare în Moldova, și intensificări ale vântului. Pe arii restrânse, se va semnala polei. Ninsorile abundente din ziua precedentă au condus la depunerea unui strat de zăpadă consistent în zona de drum, pe alocuri (județele Botoșani și Neamț) fiind înregistrate și depuneri de 30 cm.

Momentan, cerul este acoperit în toată regiunea, cu ninsori slabe în județul Botoșani, iar temperatura aerului este cuprinsă între -2 (Câmpulung Moldovenesc) și 2 grade Celsius (Galați).


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*