Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

Rezistenţa din Bucovina: trei oameni și forța lor extraordinară. Un localnic din Valea Putnei, un activist din Câmpulung și-o avocată din Cluj au blocat construcția “bombei” ecologice din Pasul Mestecăniș

O serie lungă de nereguli a făcut posibilă ridicarea unei gropi de gunoi la Mestecăniș, la marginea unui sat, în plină zonă turistică, în ciuda unor decizii de blocare în instanţe, scrie Libertatea.

Aceste dezvăluiri nu ar fi fost posibile fără eforturile unor oameni care de ani buni se luptă cu autorităţile pentru drepturile lor. Aristide Maxim are 61 de ani şi din anul 2000 locuieşte în satul Valea Putnei, jud. Suceava. A ales acest colţ de Bucovină pentru frumuseţile locului. Şi atunci când a aflat că în vârful dealului, la doi kilometri de casa lui, se ridică o groapă de gunoi, nu a putut sta cu mâinile-n sân.

Aristide Maxim l-a sunat pe Gheorghe Sologiuc. Solo, cum i se spune în zonă, are 33 de ani şi se luptă şi el încă de la început cu această groapă de gunoi, de la 20 de kilometri distanţă, din Câmpulung. Este activist de mediu şi un promotor al turismului în Bucovina.

Citeste mai mult aici!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*