Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Asigurările RCA se scumpesc de astăzi. ASF a publicat lista preţurilor în funcţie de şoferi

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat, astăzi, lista preţurilor pentru noile poliţe auto în funcţie de şoferi şi capacitatea cilindrică a maşinilor.

“Modificările tarifelor de referință estimate pentru fiecare segment de risc sunt generate, în principal, de evoluția daunalității în perioadele de referință luate în considerare în cadrul celor două exerciții de calcul”, se arată într-un comunicat al ASF.

Drept urmare, preţul asigurărilor RCA cresc din cauza numărului foarte mare de accidente în care au fost implicaţi şoferii români.

Potrivit ASF, tarifele de referinţă au fost calculate în funcţie de:

– categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfă, autovehicule transport persoane etc.);

– de tipul asiguratului (persoană juridică/persoană fizică);

– de vârsta asiguraților în cazul persoanelor fizice;

– de caracteristicile tehnice ale vehiculelor (capacitatea cilindrică sau puterea, masa maximă autorizată, numărul de locuri).

ASF a anunţat că tariful de referinţă mediu pentru persoanele fizice este de 790 de lei, în creştere cu 4% faţă de cel înregistrat anterior, iar pentru persoanele juridice este de 1.660, în scădere cu 5% faţă de cel anterior.

“Tarifele de referință nu reprezintă tarife la care sunt încheiate polițele RCA în piață”, a precizat ASF în comunicatul de presă.

Cu toate acestea, preţurile asigurărilor RCA suferă modificări în funcţie de tarifele de referinţă.

Sursa: Observator.tv


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*