Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

Povestea cutremurătoare a unui refugiat din Rădăuți, concurent la Chefi la cuțite. Avea 16 ani când talibanii i-au ucis tatăl și el a fugit! „Pe o fetiță au decapitat-o în fața mea”

Poveste de viață cutremurătoare în sezonul 6 al emisiunii „Chefi la cuțite”! Ali Bejzat, care a fost refugiat în Centrul de la Rădăuți, are 26 de ani și de meserie este bucătar, în prezent locuind la București. S-a apucat de muncă de tânăr și a gătit pentru armata din Afganistan, potrivit A1.ro.

Locuiește de opt ani în România, unde este pizzer calificat. Povestea sa de viață este una cu adevărat șocantă! A făcut școală până la 12 ani, dar apoi s-a angajat în armata americană. De teama talibanilor, concurentul a plecat.

like facebook, suceava, news, stiriPe unde o iei, pe ce drum o iei…explodează BOMBA! Ne-au prins talibanii pe drum, pe șofer l-a tăiat, a tăiat și o fetiță de 9 ani, a decapitat-o. Au dat foc mașinii, pe mine m-au luat și am crezut că mor. M-au lăsat să merg acasă, dar m-au amenințat că voi muri dacă mai muncesc pentru armată. Când talibanii s-au întors după mine, pe mine nu m-au găsit, dar l-au omorât pe tata…Am luat diplomă de bucătărie și am venit în România. Nu mai am voie în Afganistan, sunt în azil politic. Îmi văd frații doar pe internet. Le mai trimit bani”, a mărturisit concurentul.

A fugit din țara lui, a stat 16 ore nemâncat și nebăut, ascuns într-un TIR. Șoferul nu a știut că există refugiați în mașină și uite așa, Ali a ajuns la Rădăuți, la un cămin. Acolo a învățat meserie și limba română. A făcut școală.

Sunt foarte fericit, aici e foarte liniștit. Dacă voi câștiga marele premiu din emisiune vor deschide o afacere ca să îi ajut pe orfanii români. Românii m-au ajutat pe mine foarte mult, să învăț limba și meseria, așa că acum simt că e rândul meu să îi ajut. Eu cum am trăit până acum, cu ceea ce am, pot trăi și de acum încolo”, a zis concurentul.

Ca să îi cucerească pe chefi, concurentul a gătit kabuli palaw cu kebab, o rețetă specială cu arome exotice!

Pentru preparatul său, concurentul a mers mai departe în concurs!


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*