Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Accident de muncă la Schweighofer Rădăuți. Un bărbat a ajuns la spital (Update)

Foto: Arhiva

Un accident de muncă a avut loc la punctul de lucru de la Rădăuți al societății Holzindustrie Schweighofer. Un angajat, în vârstă de 33 de ani,  a ajuns la spital, vineri, după ce  s-a rănit la un motostivuitor.

like facebook, suceava, news, stiriOmul, din comuna Mușenița, lucra pe patforma industrială a societății, iar din cauza vântului și a ploii, dar și a neatenției sale, s-a apropiat foarte tare de partea din spate a unui utilaj de încărcare/stivuire a paleților, condus de un tânăr de 24 ani, din comuna Bălcăuți și a fost prins sub roata din spate a utilajului.

Colegii săi au cerut ajutor prin 112, iar bărbatul a fost dus de urgență la spital fiind diagnosticat cu „fractură bazin, plagă delabrantă 30-40 cm membru inferior drept, multiple excoriații la membrele inferioare”.

Polițiștii au început cercetările în acest caz. Totodată, și inspectorii muncii au declanșat o serie de verificări.

„În după amiaza zilei de 29 septembrie, în jurul orelor 15.45, pe platforma Holzindustrie Schweighofer din Rădăuți a avut loc un eveniment în care a fost implicat unul dintre angajații companiei. Au fost urmate toate procedurile specifice pentru aceste situații. Compania Holzindustrie Schweighofer a depus și va depune în continuare toate eforturile pentru a preîntâmpina astfel de evenimente, punând un accent deosebit pe instruirea personalului cu privire la securitatea și siguranța la locul de muncă. Se va demara o anchetă internă pentru a analiza cauzele care au dus la acest eveniment și a preîntâmpina apariția altora de acest fel. Suntem alături de colegul nostru”, susțin reprezentanții Holzindustrie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*