Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Avocatul Poporului, anchetă în cazul fetiței cu arsuri grave, care a fost dusă de mamă la spital după 20 de ore de chin

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei fetiţe de patru ani, din comuna Vultureşti, judeţul Suceava, ţinută acasă de către mamă, în ciuda unor arsuri grave suferite. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor.

Este vorba despre o fetiță de patru ani, care a fost ţinută acasă mai bine de 20 de ore după ce s-a opărit pe 30% din suprafaţa corpului. Femeia a motivat că nu a avut cu cine să lase pe ceilalţi copii, aşa că nu sunat la 112. Incidentul s-a produs pe când fetiţa se juca în curtea locuinţei cu fraţii săi, toţi fiind în grija mamei.

like facebook, suceava, news, stiriCopila s-a împiedicat de o oală cu ciorbă pusă la răcit în faţa casei şi s-a opărit. A fost ţinută însă acasă până a doua zi, când s-a întors tatăl său. Atunci femeia a sunat la 112, după 20 de ore. La faţa locului s-a prezentat un echipaj de la Ambulanţă, care a preluat-o pe minoră şi a transportat-o la Spitalul Judeţean, unde a rămas internată în secţia de Chirurgie Pediatrică. Ea a fost diagnosticată cu arsură de gradul doi, pe 30% din suprafaţa corpului.

Fetiță de patru ani, cu arsuri grave la spital după ce s-a opărit cu ciorbă


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*