Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Petrecere pentru pensionarii suceveni, la un cunoscut restaurant, cu prilejul Zilei persoanelor vârstnice

Cu ocazia Zilei internationale a persoanelor vârstnice, Casa de Ajutor Reciproc Suceava organizeaza un eveniment festiv la data de 29.09.2018 la” Salonul Restaurant Balada” orele 13.00, la care participa peste 300 membri.

Se vor acorda diferite atentii speciale, cadouri la tombola o perfecta stare de recreere si socializare pentru participanti, sint invitati sa transmita salutul persoanelor varstnice senatori, deputati, prefect, cei alesi de la Consiliul Judetean, precum si Primaria Municipiului Suceava.

Special se acorda un număr de 115 ajutoare nerambursabile pentru 115 membri cu vechime de peste 33 ani in valoare de 11500 lei cu aceasta ocazie, cel mai longeviv membru fiind nascut in anul 1915, HOGAS VIORICA cu domiciliul in Udesti Suceava, inscrisa ca membru in anul 1962/10.10 cu 56 de ani vechime.
like facebook, suceava, news, stiri
In perioada ianuarie-august 2018, numarul membrilor care au beneficiat de ajutoare banesti nerambursabile a ajuns la 1791 membri, cu o valoare de 352000 lei urmasii legali ai membrilor decedati, primesc din partea CAR Pensionari Suceava ajutoarele de deces cuvenite, care se calculeaza in functie de vechimea in ani, ca membri ai Casei, a persoanelor decedate si de contributia lunara depusa de acestea cat timp s-au aflat in viata. Totodata, se restituie urmasilor si sumele care au fost depuse de membrii respectivi cu titlu de cotizatii lunare.

Membrii Casei, beneficiază de servicii medicale competente gratuite si la preturi reduse cum ar fi; verificarea tensiuni arteriale, EKG, Oscilometrie, gratuite precum si Glicemie Colesterol Trigliceride , in primele 8 luni luni , un numar de 4679 membri ai Casei au beneficiat, in mod gratuit sau partial subventionate de servicii medicale, efectuate.

Frizeriile apartinind CAR Pensionari Suceava, care functioneaza in trei locatii, continua sa ofere servicii de calitate si la preturi mai mici fata de tarifele practicate de unitatile similare din municipiul Suceava, numarul clientilor care au beneficiat de serviciile de frizerie au fost in aceiasi perioada de 7114 membri. Împrumuturile rambursabile, pentru procurarea alimentelor, medicamentelor sau pentru reparații la locuințe, pentru intervenții chirurgicale, pentru lucrări agricole etc. se acordă începând din luna sau chiar din ziua înscrierii ca membru, cu dobânzi mici, dar fără comisioane sau alte costuri suplimentare. Mărimea împrumutului poate fi de maxim sase ori fondul social depus; restituirea împrumuturilor se face în cel mult 4-36 de rate lunare consecutive, iar celor care rambursează împrumutul înainte de termenul convenit prin contract fara restante, dobânda depusă anticipat la primirea împrumutului, se recalculează, iar diferența rezultată se restituie operativ beneficiarului de împrumut.

Se acorda și împrumuturi prin refinanțare, sumele nerestituite din împrumuturile anterioare reținându-se din noul împrumut făcut prin refinanțare, precum si majorarea fondului social. Astfel la CAR Pensionari Suceava, in perioada ianuarie- august 2018,un numar de 9307 de membri ai Asociatiei au beneficiat de imprumuturi rambursabile, in valoare de peste 40 milioane lei, iar 1303 de persoane au acceptat sa devina membrii ai asociatiei. C.A.R. Pensionari Suceava in aceiasi perioada. Pentru deservirea celor 35000 de membri , activitatea casei se desfasoara la un nr. de 35 puncte de lucru din judet din care patru in municipiu Suceava, cu un nr. de 55 salariati cu contracte individuale de munca de munca.

Consiliul Director precum si salariati de la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor vor actiona neabatut pentru buna functionare a modalitatilor de ajutorare si intrajutorare aflate in derulare, pentru gasirea si promovarea unor noi mijloace de sprijinire a membrilor casei prin toate mijloacele conform statutului”, susține președintele CAR, Cezar Telescu, care a menționat că mizeaza totusi pe intelepciunea autoritatilor locale alese, care „scapa uneori din vedere dezideratele, cerintele, nevoile celor in varsta, de mare interes fiind creearea acelor cluburi promise in campania electorala uitind sa-si intoarca privirile spre ei”.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*