Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

O nouă taxă auto, de la 1 ianuarie 2019. Apar noi criterii de diferenţiere. Ministrul Mediului: “Nu mai vrem maşini care poluează!”

“Nu mai vrem maşini care poluează!”, este mesajul transmis de ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu, care a anunţat că o nouă taxă auto va intra în vigoare, la 1 ianuarie 2019.
Pentru taxa auto 2019 se va ţine de mai multe criterii de diferenţiere, însă cel mai important rămâne gradul de poluare. Legea va fi pregătită atent, pentru ca statul să nu mai fie nevoit să returneze banii strânşi din această taxă, aşa cum se întâmplă acum, scrie Observator.tv.

Va fi nu doar o taxă pe norma de poluare, ci se vor lua în calcul şi capacitatea cilindrică, dar şi alte componente ale maşinilor.

“Vrem să fie o taxă nu numai pe norma de poluare, trebuie să te gândeşti şi la capacitatea cilindrică şi la tot. Trebuie să avem în vedere toate componentele să nu avem niciun fel de problemă”, a precizat ministrul Mediului.

like facebook, suceava, news, stiriGraţiela Gavrilescu a spus noua taxă auto va intra în vigoare de la 1 ianuarie, cu perioadă de graţie 31 martie 2019.

“Eu am pus termen ca undeva pâna la sfârșitul anului să găsim forma finală, ca la începutul anului viitor să știm exact ceea ce avem de făcut, cum gândim proiectele. Și, de la 1 ianuarie – poate cu o perioadă de tranziție, 31 martie, ca lumea să poată să se acomodeze”, a precizat ministrul Mediului.

Referitor la restituirea taxei auto, ministrul a precizat că s-au transmis 800 de milioane de lei, urmând să fie emise ordine pentru încă 700 de milioane de lei.

Am avut o Hotărâre de Guvern şi ştiţi foarte bine exact cum am reuşit să programăm plăţile pentru cele cinci taxe care au fost înaintea timbrului de mediu şi inclusiv pentru darea în plată acum de la 1 septembrie a timbrului de mediu.  Noi deja am plătit 800 de milioane, urmează să fie date în plată, cu aprobarea bugetului, bineînţeles, emise ordine pentru încă 700 de milioane”, a conchis ministrul Mediului.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*