Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Un sucevean, călugăr la Muntele Athos, a produs un accident și a fugit. Cum a fost pedepsit

Un sucevean, călugăr la Muntele Athos, a fost condamnat după ce a produs un accident și a fugit de la locul respectiv.

Potrivit Bună Ziua Iași, dupa ce a venit in fata magistratilor de la Judecatoria Iasi si a sustinut ca regreta tot ceea ce a facut, ca merita sa fie pedepsit pentru faptele sale, Gheorghe Onu, de 47 ani, calugar la Muntele Athos, originar din Suceava, contesta acum decizia prin care a fost condamnat la un an si patru luni de inchisoare cu suspendare pentru conducere a unui autoturism cu numere false si conducere fara permis.

like facebook, suceava, news, stiriPractic, el spera acum ca judecatorii de la Curtea de Apel Iasi sa-i stabileasca o pedeapsa mult mai blanda. Dosarul s-a aflat pe masa judecatorilor instantei superioare iesene in urma cu doua zile, iar judecata in apel s-a terminat destul de repede. Judecatorii au anuntat ca vor lua o decizie pe data de 14 septembrie 2018.

Citarea lui Gheorghe Onu la aceste procese a fost un act cu totul inedit si pentru instantele de judecata, avand in vedere ca au fost trimise citatii la Muntele Athos, dar niciodata n-au ajuns la el pentru ca acolo nu este cunoscut dupa numele din buletin, ci doar dupa pseudonimul monahal. A ales sa plece acolo in urma cu multi ani, insa mai vine in Iasi la rudele si prietenii pe care ii are aici.

Domiciliul din acte il are in continuare intr-o localitate din judetul Suceava. Rudele care au primit citatiile in Romania l-au anuntat de existenta proceselor si s-a prezentat la instantele iesene de fiecare data pentru a fi audiat. Nu a contestat probele procurorilor si a solicitat sa fie judecat cat mai repede, intr-o procedura simplificata.

Venit intr-o scurta vacanta la rude, Gheorghe Onu a incercat sa faca o afacere buna mergand in Republica Moldova pentru  a face un plin de motorina. Motorina este mai ieftina acolo si s-a gandit ca asa mai poate economisi bani. Avea o masina cumparata tot asa, din mila Domnului… Mercedes Vito, cu numarul TX-1291-AM, înmatriculat în Bulgaria.

Incercarea de a trece granita pe la Sculeni a avut loc pe data de 29 martie 2016, in jurul orei 17:00. A prezentat actele politistului de frontiera, iar la scurt timp a devenit suspect intr-un dosar penal: documentul care atesta efectuarea ITP-ului era fals.

De asemenea, existau suspiciuni serioase si cu privire la certificatul de inmatriculare. Le-a explicat politistilor ca el nu are nicio vina pentru ca asa a cumparat masina. Dupa toate discutiile din Punctul de Trecere a Frontierei, s-a ales cu dosar penal si cu suspendarea dreptului de a conduce. Astfel, desi nu mai avea permis, pe data de 1 aprilie 2016 calugarul se plimba linistit cu masina prin centrul Iasului. In zona sensului giratoriu din Podu Ros nu a fost atent si a izbit in plin o masina condusa regulamentar de Dumitrina P.

“M-a rugat sa nu anunt organele de politie, intrucat are permisul de conducere retinut, iar masina are mai multe probleme care nu permit circulatia pe drumurile publice. Mi-a dat buletinul lui si atunci am aflat ca se numeste Gheorghe Onu”, a declarat femeia care se afla la volanul Loganului izbit in Podu Ros.

In prima faza, femeia a acceptat propunerea calugarului si au mers impreuna la un service auto din Iasi pentru a evalua pagubele. Pentru siguranta, buletinul monahului a ramas la soferita. Desi lucrurile pareau sa mearga intr-o directie buna pentru Gheorghe Onu, la service femeia a cerut 2.000 lei pentru repararea masinii. Era un pic mai mult decat ar fi evaluat-o mecanicul. Calugarul s-a simtit prostit de catre cea pe care o accidentase si care il certa intr-una ca urmeaza sa stea cu masina la reparatii.

Femeia nici nu a acceptat asigurarea RCA asa pur si simplu. In cele din urma, calugarul a fugit de acolo si si-a lasat “victima” vorbind singura. A uitat un detaliu foarte important: buletinul lui a ramas la cea pe care o accidentase.

Oamenii legii au intrat pe fir si au ajuns la concluzia ca Gheorghe Onu nu avea voie sa conduca pentru ca avea permisul suspendat. Avand sentimentul ca este urmarit de Politie, calugarul a luat-o catre Barnova pentru a scapa. Pe marginea drumului a vazut niste placute de inmatriculare cu numere rosii care erau puse intr-un gard. Cel putin asa sustine Gheorghe Onu.

“Am luat numerele respective si le-am pus peste numerele care existau deja”, a spus calugarul. Cel mai probabil, a crezut ca daca are alte numere decat cele pe care le cunosc politistii sesizati de victima accidentului din Podu Ros va scapa basma curata. Acest lucru nu s-a intamplat pentru ca a fost oprit de un politist din Barnova si de aici s-a ales cu o noua fapta penala.

Sursa: bzi.ro


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*