Vineri 29 Mai 2020, Actualizat acum 149 zile 12:00 am

 

FOTO Bombă din al Doilea Război Mondial găsită în urma unor săpături în apropierea Catedralei „Nașterea Domnului”

O bombă de aviație, de calibrul 10 kg, din Al Doilea Război Mondial, a fost găsită de muncitori în timpul unor săpături, în apropierea Catedralei „Nașterea Domnului” din municipiul Suceava.

Marți, 4 septembrie a.c., muncitorii care efectuau lucrări de excavație pentru căminul social ce se va construi în apropierea Catedralei „Nașterea Domnului”, din municipiul Suceava, au descoperit un obiect metalic, asemănător unui element de muniție.
like facebook, suceava, news, stiri
Imediat, aceștia au anunțat Poliția, care la rândul ei a solicitat sprijinul echipei pirotehnice a Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava.

Zona a fost securizată, iar pirotehniştii au identificat o bombă de aviație, calibrul 10 Kg, ce datează din cel de-Al Doilea Război Mondial, echipată complet şi în stare de funcţionare.

După ce au cercetat și au detectat în restul perimetrului lucrărilor de excavație, pirotehniştii au efectuat un instructaj cu șeful lucrărilor, cu privire la modul de comportare în cazul în care lucrătorii din subordinea sa se vor mai întâlni cu astfel de situaţii.

Ulterior, elementul de muniţie a fost ridicat şi transportat în vederea depozitării provizorie, până la distrugerea controlată într-un poligon autorizat.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*