Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Două clădiri ale Școlii Gimnaziale Speciale „Sf. Stelian” din Rădăuți, reabilitate cu aproape 190.000 de euro

Cele două clădiri ale Școlii Gimnaziale Speciale „Sf. Stelian” din Rădăuți vor fi reabilitatea cu aproximativ 190.000 de euro. La Consiliul Judeţean Suceava, a fost semnat, joi, un contract de finanțare în valoare totală de 849.383 lei (aprox. 190.000 euro) prin care se vor reabilita cele două clădiri ale Școlii Gimnaziale Speciale ,,Sf. Stelian” Rădăuți, cu 98% valoare de finanțare nerambursabilă.

like facebook, suceava, news, stiriProiectul finanțat se încadrează în aria Priorității de investiții 3.1 – Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din resurse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor. din cadrul Axei prioritare 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon a Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

Prin Proiect se urmărește reabilitarea energetica a celor 2 clădiri, astfel încât să se obțină o scădere a consumului anual de energie, precum și o reducere a gazelor cu efect de seră.

Din partea ADR Nord-Est, contractul de finanțare a fost semnat de Directorul General Vasile Asandei.

„Este o veste bună pentru elevii de la aceasta școală, pentru profesori și părinți, acum în preajma începerii anului școlar”, susține președintele CJ, Gheorghe Flutur.

La Școala Gimnazială Specială „Sf. Stelian” Rădăuți, instituție aflată în subordinea CJ Suceava, învață peste 150 de elevi.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*