Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

27 de angajatori suceveni amendați de ITM. Ce probleme au găsit inspectorii

În perioada 01–31.07.2018,  inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Suceava au efectuat 288 controale, din care 211 în domeniul relaţiilor de muncă şi 77 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Pentru deficienţele constatate, au fost aplicate 175 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 321.000 lei.
like facebook, suceava, news, stiri
Inspectorii de muncă au efectuat 211 controale în domeniul relațiilor de muncă. În urma controalelor efectuate, s-au aplicat 105 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 321.000 lei.

În luna iulie, au fost depistate 51 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care: 3 persoane depistate ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activității; 39 persoane depistate la muncă fără contract individual de muncă; 1 persoană depistată la muncă în perioada în care are contractul individual de muncă suspendat; 8 persoane depistate la muncă în afara programului de lucru stabilit în cadrul contractului individual de muncă cu timp parțial.

Pentru muncă nedeclarată, au fost sancționați 27 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 260.000 lei.

„Deficienţe frecvent constatate în domeniul relaţiilor de muncă: neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă; netransmiterea, în termenul legal, a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor; netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor; nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară;  nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat; nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă;  nerespectarea prevederilor legale privind repausul săptămânal”, potrivit șefului ITM Suceava, Romeo Butnariu.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*