Joi 02 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Autoritățile sucevene au înăsprit controalele în contextul peste porcine. Stâni și cantoane silvice, în atenția DSVSA

Inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au desfăşurat, în luna august, o serie de controale tematice privind pesta porcină africană. Verificările au vizat în special târgurile de animale, dar s-au făcut controale și în trafic, la stâne şi cantoane silvice.

32 de controale au fost făcute la târguri din Vicovu de Sus, Boroaia, Rîşca, Bogdăneşti, Drăguşeni, Liteni, Dolhasca, Vereşti, Gura Humorului, Rădăuţi, Arbore, Putna şi Marginea, fiind aplicate patru amenzi în valoare de 1.920 de lei, pentru că au fost prinse persoane care comercializau animale fără documentele prevăzute de legislaţie.

like facebook, suceava, news, stiriTotodată, au fost verificate 388 de stâni și 59 de cantoane silvice. Din 454 de suine descoperite, 332 au fost neidentificate. Astfel că s-a dispus identificarea şi înregistrarea, în regim de urgenţă, a suinelor, cât şi respectarea cu stricteţe a prevederilor Ordinului pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind condiţiile de biosecuritate în exploataţiile de suine.

Exploataţiile comerciale de suine Agrosuin Moara şi Tagro Grup Veresti au ajuns și ele în atenția inspectorilor DSVSA,  însă la acestea nu s-au depistat încălcări ale normelor de biosecuritate. La 58 de circumscripţii sanitare veterinare concesionate s-a urmărit nodul de efectuare acţiunilor sanitare veterinare de interes public naţional şi a realizării acţiunilor de identificare şi înregistrare a animalelor, administratorul unei societăți fiind amendat cu 720 lei, sancţiune aplicată pentru comercializarea de animale fără documentele.

După controale în trafic s-au dat amenzi de  1.440 lei, cei cu pricina fidind sancţionaţi pentru că transportau animale fără documente, cât şi cu mijloace auto neautorizate.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*