Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

Controale efectuate la Grădina Zoologică privată din Ilișești după ce un pui de leu a fost scos la vânzare într-un ștrand. Pentru ce a fost amendat proprietarul

Garda de Mediu Suceava a efectuat controale la grădina zoologică privată a omului de afaceri Dorin Şoimaru de la Ilişeşti după ce un pui de leu de acolo a fost scos la vânzare într-un ștrand din Timișoara. Reprezentanții Gărzii de Mediu verifică dacă au fost fătări în captivitate.

like facebook, suceava, news, stiriPotrivit Observator, proprietarul a recunoscut că puiul de leu este al său. Spune, însă, că doar l-a împrumutat unui alt deţinător de grădină zoologică din Arad pentru o şedinţă foto.

Dorin Şoimaru, proprietar de Grădină Zoologică: Deci, leuţul este al meu. Gabi Mohaci, ăsta, are şi el o grădină, lucrez cu el de vreo patru-cinci ani. Sau de vreo şapte ani. Există acte între mine şi el, i-am dat, am luat de la el. El trebuia în patru zile să mi-l aducă înapoi.

Ulterior, Dorin Şoimaru a fost amendat de poliţie cu 2.000 de lei pentru îndepărtarea puiului de lângă mamă la o vârstă mai mică de 8 săptămâni.

Animalul a fost cazat la Grădina Zoologică din Timişoara, pe durata anchetei. Paco, aşa cum este alinat de îngrijitorii Grădinii Zoologice din Timişoara, stă momentan în cabinetul veterinarului, iar cuşca instalată acolo îi serveşte drept casă. Îngrijitorii spun că puiul era subnutrit când a ajuns la ei. Fusese hrănit doar cu lapte de vacă, scrie Observator.

VIDEO Doi tineri au încercat să vândă un pui de leu de la o grădină zoologică din Suceava, într-un ștrand


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*