Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Gazele se scumpesc din nou de la 1 august, pentru a treia oara în acest an

Gazele se scumpesc cu inca 5,85% incepand cu 1 august, potrivit unei decizii a Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). In conditiile in care pretul gazelor a mai crescut de doua ori, doar in acest an.

In Romania, pretul gazului pentru consumatorii casnici este, inca, reglementat. Cu alte cuvinte, furnizorul cumpara gazul de la producator sau importator cu cat poate, dar i-l vinde consumatorului casnic doar la pretul aprobat de ANRE.

like facebook, suceava, news, stiriPana la acest moment, in 2018, ANRE a aprobat trei majorari ale preturilor gazului pentru populatie.

Mai exact, autoritatea a aprobat, mai intai, o crestere a pretului gazelor cu circa 8,3%, incepand cu data de 10 ianuarie 2018. Ulterior, tot ANRE a aprobat o crestere cu 10%, incepand cu 1 aprilie, a preturilor la gaze pentru clientii ENGIE, care reprezinta cam jumatate dintre consumatorii casnici din Romania.

In cele din urma, pe 19 iulie, chiar in ziua in care Eugen Teodorovici anunta ca vrea sa plafoneze pretul gazelor din productia interna, ANRE informa ca, “avand in vedere solicitarile furnizorilor de gaze naturale si in urma analizei minutioase a costurilor reflectate in pretul final, Comitetul de reglementare, aplicand prevederile legale, a constatat ca sunt indeplinite conditiile pentru o ajustare, in medie cu 5,83%, a pretului la gazele naturale pentru clientii finali casnici, incepand cu data de 1 august 2018”.

Sursa: ziare.com


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*