Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Pizzeriile și restaurantele fast-food din județul Suceava, luate la control de inspectorii muncii. Ce nereguli au găsit

În luna mai 2018, Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat campania la nivel naţional privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și verificarea modului în care se respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă și securitatea și sănătatea în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul alimentației publice : bufet expres, restaurant fast-food, pizzerie.
like facebook, suceava, news, stiri
Controalele au avut loc în vederea identificării și combaterii cazutilor de muncă nedeclarată și pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale care reglementează relațiile de muncă și securitatea și sănătatea în muncă, campania este adresată angajatorilor care își desfăşoară activitatea în domeniul alimentației publice – bufet expres, restaurant fast-food, pizzerie.

În domeniul Relaţiilor de Muncă, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 32 controale. În urma controalelor efectuate s-au aplicat 20 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 52.000 lei.

În domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă au fost controlați 14 angajatori cu 196 lucrători. Au fost constatate 15 deficiențe fiind sancţionaţi 12 angajatori. Pentru deficienţele constatate au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

„Principalele deficienţe constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă: instruirea insuficientă în domeniul securității și sănătății în muncă a lucrătorilor; neinstruirea lucrătorilor care aplică măsurile de prim ajutor; neasigurarea funcționării permanente a protectorului la malaxorul de aluat; semnalizarea de securitate și sănătate în muncă la locul de muncă insuficientă; nu au fost desemnați lucrătorii care aplică măsurile de prim ajutor, de stingere a incendiilor și de evacuare a lucrătorilor”, a specificat inspectorul șef al ITM Suceava, Romeo Butnariu.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Pizzeriile și restaurantele fast-food din județul Suceava, luate la control de inspectorii muncii. Ce nereguli au găsit | Moldova24

Lăsați un comentariu

*