Duminică 24 Martie 2019, Actualizat acum 82 zile 12:00 am


 

40 de copii și tineri au primit meditații gratuite din partea profesorilor și a studenților voluntari

Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava anunţă desfăşurarea pe data de 15 iunie, ora 12.30, la Sala de Artă a instituţiei, a festivităţii de premiere a elevilor participanţi la proiectul “Ajutor la teme”.

Beneficiarii proiectului „Ajutor la teme”, aflat în al optulea an consecutiv de desfăşurare, sunt 40 de copii şi tineri instituţionalizaţi în trei centre de plasament sucevene: „Colţ Alb”, „Micul Prinţ” şi „Speranţa”.
like facebook, suceava, news, stiri
Prin acordarea unor meditaţii săptămânale la 9 materii şcolare, asigurate de 57 de profesori și studenți voluntari, s-a urmărit îmbunătăţirea situaţiei şcolare a elevilor, reducerea diferenţelor de şanse faţă de colegii lor, proveniţi din familii normal constituite, dar şi ridicarea gradului de încredere în forţele proprii şi stimularea potenţialului intelectual.

Monitorizarea proiectului s-a făcut săptămânal de către iniţiatoarea şi coordonatoarea proiectului, Nicoleta Tipa de la Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, în colaborare cu personalul celor trei centre de plasament.

La evaluarea finală s-a urmărit situaţia şcolară, copiii care au înregistrat cel mai mare progres la şcoală răsplătind astfel eforturile profesorilor voluntari şi ale organizatorilor; aceştia vor fi premiaţi de către Biblioteca Bucovinei în cadrul acţiunii din 15 iunie.

Proiectul vizează rezultate pe termen lung, educaţia fiind pentru orice copil punctul de plecare în realizarea socio-profesională ca adult. Un mic ajutor, venit la momentul potrivit, poate schimba viaţa unui om. Din acest motiv, dacă avem sprijinul profesorilor, proiectul „Ajutor la teme” va continua şi în anii următori.

loading...

Loading...

Lăsați un comentariu

*