Vineri 24 Mai 2019, Actualizat acum 143 zile 12:00 am


 

Alertă cod galben pentru județul Suceava. Ce anunță meteorologii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, o alertă cod galben pentru mai multe județe din țară, printre care și Suceava.

like facebook, suceava, news, stiriPotrivit ANM, în intervalul 12 iunie, ora 20 – 13 iunie, ora 14, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

În intervalul 13 iunie, ora 14 – 15 iunie, ora 08, intră în vigoare alerta cod galben. În Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și în zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.
Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.

loading...

Loading...

1 Comentariu

  1. Costy says:

    In Suceava e vrăjeală cu ploaia Adâncata mitoc Hănțești lipoveni și multe alte comune nu a plouat deloc ba din contra e seceta mareeeeee

    Răspunde

Lăsați un comentariu

*