Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Consiliul Județean Suceava vrea să modernizeze grădinița specială din Fălticeni cu bani europeni

Consilierii județeni au aprobat, în ședința de marți, un proiect de hotărâre care prevede accesarea unei finanțări nerambursabile din fonduri europene alocate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 în vederea modernizării și reabilitării grădiniței speciale din municipiul Fălticeni. Este vorba despre proiectul „Șanse egale pentru un viitor mai bun”, care va fi promovat la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est.

like facebook, suceava, news, stiriDurata estimată de implementare a investiției este de doi ani de zile, iar valoarea totală estimată a lucrărilor este de 3,76 de ­mi­lioane de lei, inclusiv TVA.

Potrivit proiectului de hotărâre, vor fi modernizate atât corpul vechi, cât și cel nou, pe o suprafață totală de 3.652 de metri pătrați, iar lucrările de reabilitare, moder­nizare și amenajare vor asigura condiții superioare de confort, igienă și sănătate, iar prin dotarea unității de învățământ se urmărește îmbunătățirea serviciilor de educație specială și terapii specifice de compensare, în scopul dezvoltării armonioase a copiilor cu diverse dizabilități.

Astfel, va fi refăcut acoperișul, va fi schimbată tâmplăria exterioară și interioară, va fi refăcută instalația termică, va fi montat un lift cu platformă la accesul principal pentru persoanele cu dizabilități, dar și un  grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități. Potrivit proiectului, la corpul nou de clădire, în plus se va reface șarpanta și va fi refăcută nu doar instalația termică, ci și cea electrică. De asemenea se are în vedere dotarea cabinetelor psiho-pedagogice cu materiale didactice moderne, dar și dotarea sălii de kinetoterapie și de educație psihomotrică și polisenzorială.

La grădinița respectivă învață 105 copii.

 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*