Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Vezi cine sunt câștigătorii concursului „Cu viața mea apăr viața”!

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava și Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, cu sprijinul Primăriei Dumbrăveni și al Liceului Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, au organizat sâmbătă, 12 mai a.c., începând cu ora 9.00, în Sala de Sport Dumbrăveni, etapa judeţeană a concursului cercurilor de elevi „Cu viaţa mea apăr viaţa”, cu tematică de protecţie civilă.

like facebook, suceava, news, stiriPrin parcurgerea probei teoretice, echipajele de elevi, atât din ciclul gimnazial, cât şi din cel liceal, au arătat că dețin cunoştinţe referitoare la situaţiile de urgenţă, iar după probele practice tinerii participanţi au demonstrat că nu duc lipsă nici de îndemânare, curaj şi spirit de echipă.

Probele practice au constat în „Transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă pe distanţa de 50 de metri” şi „Deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat.

Competiția fost un câștig pentru toți participanții și nu numai, deoarece prin cunoștințele pe care le-au dobândit tinerii în timpul pregătirii lor, iar apoi le-au demonstrat în practică, arată că noua generație dorește să se implice tot mai mult în nobila misiune de salvare a semenilor aflați în pericol.

Evenimentul s-a încheiat cu festivitatea de premiere, în cadrul căreia participanţii au fost felicitaţi pentru cunoştinţele teoretice şi practice, implicarea şi spiritul de fairplay de care au dat dovadă, echipele clasate pe primele locuri fiind recompensate cu diplome şi cupe.

La gimnaziu, au primit Mențiuni Școala Gimnazială Bosanci, Școala Gimnazială Drăgușeni și Școala Gimnazială „Petru Comarnescu” Gura Humorului. Locul III a fost câștigat de către Școala Gimnazială „Ioan Ciurea” Fălticeni, Locul II – Școala Gimnazială nr.6 Suceava, iar Locul I – Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Liceenii de la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava și de la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” Dolhasca au obținut Mențiuni. Locul III a fost ocupat de către Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni, Locul II de către Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, iar Locul I a fost adjudecat de către Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza” Suceava.

De precizat faptul că cele două echipaje câștigătoare, Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni (coordonatori prof. Simona Iavni și prof. Mihaela Apetrei) și Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza” Suceava (coordonatori prof. Dragoș Magazin și prof. Ovidiu Arganisciuc), s-au aflat în permanență pe podium, la concursurile din ultimii ani.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Vezi cine sunt câștigătorii concursului „Cu viața mea apăr viața”! | Moldova24

Lăsați un comentariu

*