Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

16 operatori economici s-au ales cu activitatea suspendată în urma unor controale ale inspectorilor de la Antifraudă

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Suceava au efectuat, în primul trimestru al acestuia an, mai multe controale la 1.400 de operatori economici din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău.

like facebook, suceava, news, stiriCei mai mulți dintre operatorii economici aveau ca activitate comerţul cu produse alimentare şi nealimentare, îmbrăcăminte şi încălţăminte sau alimentaţie publică (baruri şi restaurante).

Inspectorii antifraudă au dispus aplicarea a 1.194 de sancţiuni contravenţionale, printre care amenzi în valoare totală de peste 5 milioane de lei. De asemenea, au fost confiscate sume de bani, bunuri şi venituri ilicite de 756.586 de lei.

Totodată, s-a dispus suspendarea activităţii a 16 contribuabili. Și asta deoarece nu aveau aparat de marcat electronic fiscal sau nu utilizau casa de marcat.

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au identificat un prejudiciu cauzat bugetului statului în valoare de 18,82 milioane de lei, iar pentru recuperarea căruia au transmis organelor de urmărire penală 13 acte de sesizare.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 16 operatori economici s-au ales cu activitatea suspendată în urma unor controale ale inspectorilor de la Antifraudă | Moldova24

Lăsați un comentariu

*