Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

22 de cereri depuse la Casa Județeană de Pensii, luna trecută, pentru drepturi bănești după accidente de muncă și boli profesionale

Un număr de 22 de cereri au fost depuse la Casa Județeană de Pensii (CJP) Suceava, luna trecută, pentru drepturi bănești după accidente de muncă și boli profesionale. Prin Compartimentul Accidente de Munca si Boli Profesionale din cadrul institutiei, au fost soluționate 22 de cereri de acordare a drepturilor prevăzute de legea Legea nr.346/2002, actualizată și republicată,  au fost elaborate nouă tablouri de prevenire a accidentelor de muncă și bolilor profesionale.

like facebook, suceava, news, stiriTot în aprilie CJP  a achitat contravaloarea serviciilor medicale acordate prin Casa de Asigurari de Sanatate Suceava pentru opt cazuri.

Totodată, au fost acordate indemnizații, compensații pentru atingerea integrității și despăgubiri de deces pentru 18 cazuri.

Potrivit CJP Suceava, asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale reprezintă o asigurare de persoane, face parte din sistemul de asigurări sociale, este garantată de stat şi cuprinde raporturi specifice prin care se asigura protecţia socială a salariaţilor împotriva diminuării sau pierderii capacităţii de muncă sau decesului acestora, ca urmare a accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. 22 de cereri depuse la Casa Județeană de Pensii, luna trecută, pentru drepturi bănești după accidente de muncă și boli profesionale | Moldova24

Lăsați un comentariu

*