Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Delegație din cadrul Școlii Militare de Jandarmi Fălticeni, în vizită de lucru la Garda Națională din Ucraina

Ca urmare a invitației trimise de către general-locotenent Mykola I. Balan, adjunct al Comandantului Gărzii Naționale din Ucraina, o delegație a Jandarmeriei Române, formată din colonel Mădălin Franciuc, instructor militar la Catedra Tactica Jandarmeriei și maior Adrian Dăscălescu, instructor militar la Catedra Pregătire Militară și Fizică, ambii din cadrul Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi „Petru Rareș” din Fălticeni, efectuează o vizită de lucru la Centrul de Pregătire pentru Subofițeri de la Zolochiv al Gărzii Naționale din Ucraina, în perioada 23-28 aprilie a.c.

like facebook, suceava, news, stiriScopul vizitei este de a analiza aspectele concrete ale cooperării bilaterale cu structura de pregătire din cadrul G.N.U. vizând dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre structurile cu atribuții în domeniul pregătirii personalului din cadrul celor două instituții similare din Ucraina, respectiv România.
Această activitate își propune să contribuie la diversificarea portofoliului schimburilor de experiență dintre cele două instituții, dată fiind participarea, până în prezent, a 43 de cadre ucrainiene la cursuri, antrenamente, ateliere de lucru și schimburi de experiență, derulate la Școala Militară de Subofițeri de Jandarmi din Fălticeni, în cadrul Proiectului „Sprijin pentru Dezvoltarea Gărzii Naționale din Ucraina” .
În acest context, instituția ucrainiană a solicitat Jandarmeriei Române sprijin în vederea transferului de expertiză în domeniul de referință și devoltarea centrelor de pregătire ale G.N.U., având în vedere procesul de reformă în curs în domeniul recrutării, formării inițiale și continue în școli și centre de pregătire.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Delegație din cadrul Școlii Militare de Jandarmi Fălticeni, în vizită de lucru la Garda Națională din Ucraina | Moldova24

Lăsați un comentariu

*