Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Motivul pentru care judecătorii din Anglia nu au extrădat-o în România pe Adina, „spaima șoselelor”

Adina Prisăcariu, o tânără din Suceava cunoscută drept „spaima şoselelor”, nu va fi extrădată în România din Marea Britanie după ce judecătorii britanici au refuzat să o trimită în ţara noastră din cauza condiţiilor precare din închisorile româneşti. Aceasta are de executat patru ani de închisoare pentru contrabandă şi constituire de grup infracţional şi mai este trimisă în judecată în alte două dosare penale, scrie Adevarul.

like facebook, suceava, news, stiriAdina Prisăcariu (23 de ani), din comuna suceveană Grăniceşti, a fost eliberată de către judecătorii din Marea Britanie, după o lună petrecută în arest. Magistraţii britanici au refuzat cererea de extrădarea a acesteia în România din cauza condiţiilor din închisorile din ţara noastră. Astfel, tânăra Adina, poreclită „spaima şoselelor”, a fost pusă în libertate. Aceasta are de executat patru ani de închisoare pentru contrabandă şi grup infracţional organizat.

În plus, ea mai este trimisă în judecată în două dosare penale pentru ucidere din culpă şi conducere fără permis. Judecătorii din Marea Britanie au ţinut cont de raportul Uniunii Europene privind condiţiile precare din închisorile româneşti, precum şi de faptul că statul român a dat posibilitatea recursului compensatoriu pentru condiţiile proaste din închisori. Problemele privind neajunsurile din penitenciarele din România au devenit cunoscute la nivel internaţional, iar infractorii se folosesc de diverse prevederi juridice pentru a scăpa de extrădare.

Citeste mai mult: adev.ro/p7ff52


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*