Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Bebeluș din Suceava, diagnosticat cu rujeolă, mort la Spitalul Județean

Un bebeluș dintr-o familie din Stroiești, diagnosticat cu rujeolă, a murit la Spitalul Județean Suceava, în cursul săptămânii trecute.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu, este vorba despre o fetiță, din mediul rural, care a decedat ca urmare a evolutiei nefavorabile si a complicatiilor respiratorii cauzate de rujeola, in a 5-a zi de la internare, in ciuda acordarii celor mai bune servicii medicale.

like facebook, suceava, news, stiri„Copilul nu avea varsta recomandata pentru a fi vaccinat. Nu cunoastem cu exactitate sursa de imbolnavire, dar atragem din nou atentia, si pe aceasta cale, asupra faptului ca este necesara vaccinarea tuturor copiilor incepand cu varsta de 9 luni. Recomandam parintilor cu copii mai mici de 9 luni sa evite, pe cat posibil, prezenta in locuri aglomerate, contactul cu copii mai mari si nevaccinati, dar care pot transmite boala”, susține Zorescu.

De la inceputul anului in judetul Suceava s-au inregistrat peste 100 de cazuri de rujeola, in ultima perioada inregistrandu-se chiar o usoara crestere a numarului acestora.

Rujeola – boala cu transmitere aerogena cu grad de contagiozitate de peste 99% in populatiile receptive ( nevaccinate) poate avea o evolutie grava, in special la copiii cu varsta mica. Vaccinarea este singura metoda de preventie.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*