Miercuri 20 Martie 2019, Actualizat acum 78 zile 12:00 am


 

Polițiști suceveni condamnați într-un dosar de corupție. Ce au decis judecătorii

politisti

Patru polițiști au fost condamnați, joi, de Tribunalul Suceava pentru infracțiuni de corupție. Vasile Romică Albu a fost condamnat  5 ani şi 3 luni şi 20 de zile închisoare.

Vlad Nastasiea a primit un an de închisoare pentru fals intelectual, cu un termen de supraveghere de doi ani, Cristian Ștefanovici a fost condamnat la doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani.

Vasile Popovici a primit doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de patru ani.

Decizia nu este definitivă.

Poliţiştii, din cadrul Postului de Poliţie Moara, au fost trimişi în judecată, alături de colegul lor Constantin Gabriel Marțincu, asupra căruia instanța urmează să se pronunțe, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava după ce au primit din partea unor șoferi pe care îi trăgeau pe dreapta, pentru a trece cu vederea diferite abateri rutiere, sume cuprinse între 50 de lei și 200 de lei. Ei reduceau valoarea amenzilor, trecând pe procesul verbal alte constatări decât cele reale.

like-facebook

Potrivit procurorilor, cei cinci polițiști trecerau pe procesul verbal abateri precum nepurtarea centurii de siguranță, lipsa documentelor sau nefolosirea luminilor de întâlnire, deși faptele șoferilor erau mult mai grave. Priuntre cei amendaţi se numără şi şoferi care au intrat în depăşiri prin încălcarea marcajului continuu, au transportat pe drumurile publice animale fără a avea emise documente sanitar veterinare sau au transportat mai multe persoane decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare. Mai mult decât atât, unul dintre polițiști, deși a constatat  că un șofer este sub influenţa băuturilor alcoolice, nu a luat măsurile legale referitor la sancţionarea penală sau contravenţională şi mai mult, a inserat menţiuni false în fişa de eveniment şi registrul de evidenţă al unui accident rutier semnalat prin 112.

„Instanţa de judecată este cea care se va pronunța în cazul confiscării sumelor de bani obținute pe nedrept de polițiști și va dispune anularea proceselor verbale de sancţionare contravenţională întocmite în fals de către inculpaţi”, potrivit unui comunicat de presă.

loading...

Loading...

Lăsați un comentariu

*