Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Interlopul care a tăiat cu sabia un polițist, dar și alți șase indivizi, trimiși în judecată de DIICOT. Ce acuzații li se aduc

Interlopul care l-a tăiat cu sabia pe polițistul Ciprian Șfichi, în cadrul unor descinderi la locuința acestuia, dar și alți șase indivizi din gașca sa, au fost trimiși în judecată, joi, 29 martie, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava.

Alexandru Huțuleac, zis „Duțu” este cercetat pentru constituire a unui grup infracţional organizat, ultraj prin tentativă la omor calificat, trafic de persoane, loviri sau alte violenţe şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

like facebook, suceava, news, stiriTot de trafic de persoane, constituire de grup infracțional organizat, loviri și alte violențe, dar și operațiuni cu produse cu efecte psihoactive sunt acuzați și Răzvan Percec, Valerian Cătălin Bălici, zis Ralph”.

Ceilalți membri ai grupării, trimiși în judecată, sunt Andrei Iulian Lungoci, Valentin Beniamin Beghean, Dragoș Leonard Jurovschi și Andrei Toader Jurovschi.

Procurorii DIICOT arată că începând cu luna octombie 2016, inculpaţii Huţuleac Alexandru, zis Duţu, Percec Răzvan şi Lungoci Andrei-Iulian au constituit un grup infracţional organizat, la care în anul 2017 a aderat şi inculpatul Bălici Cătălin Valerian, zis Ralph, grup specializat în comercializarea de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Începând cu luna octombrie 2016, inculpatul Jurovschi Leonard Dragoş şi fratele său, inculpatul Jurovschi Andrei-Toader, au aderat la grupul infracţional organizat, având rolul de a comercializa către diverşi clienţi, în beneficiul acestora, importante cantităţi cu substanţe psihoactive puse la dispoziţie în acest scop de către inculpatul Huţuleac Alexandru zis “Duţu” care primea sumele de bani obţinute din respectivele tranzacţii iar cei doi inculpaţi o cotă parte din sumele încasate.

Începând cu luna august 2017, la grupul infracţional organizat a aderat şi inculpatul Beghean Beniamin Valentin care avea rolul de a comercializa substanţele cu efecte psihoactive puse la dispoziţie de către inculpatul Huţuleac Alexandru, către diverşi clienţi, urmând să-i remită acestuia sumele de bani rezultate primind în schimb o cotă parte din respectivele tranzacţii.

Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză, s-a reţinut că în perioada august 2016 – decembrie 2017 inculpaţii Huţuleac Alexandru şi Percec Răzvan au vândut, împreună cu ceilalţi coinculpaţi, către clienţii de încredere, cantitatea minimă de 1.667 pliculeţe cu substanţe cu efecte psihoactive, sub formă pulverulentă, destinate consumului prin prizare, cu preţul de 50 de lei/ plic.

Mai mult decât atât, indivizii judecați pentru trafic de persoane au obligat o persoană să vândă droguri.

La data de 05.12.2017, inculpatul Huţuleac Alexandru a lovit cu o sabie, în zona cranio-cerebrală precum şi în zona braţului stâng, o persoană vătămată, lucrător de poliţie în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Suceava, aflată în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, cu prilejul pătrunderii în locuinţa inculpatului, în vederea efectuării percheziţiei domiciliare, începând cu ora 06:00., cu scopul de a se sustrage de la urmărirea penală şi de a împiedica efectuarea percheziţiei domiciliare în cauză.

Urmare a loviturii aplicate de către inculpat, persoana vătămată a suferit un traumatism cranio-cerebral soldat cu plagă cranio-cerebrală fronto-parietală dreaptă cu interesarea etajului anterior al bazei craniului, contuzie şi dilacerare fronto-parietală dreaptă, fractură complexă bază de craniu, hemoragie subarahnoidiană margine, cort şi interemisferic, edem cerebral difuz, hemosinus frontal drept şi etmoidosfenoidal, plagă tăiată faţa anteroexternă cot stâng suturată, soldată cu leziune moderat severă de nerv ulnar, plăgi contuze liniare faţa anterolaterală antebraţ drept, hematom regiunea anterolaterală 1/3 mijlocie gambă stângă, echimoze şi excoriaţii, pentru care a necesitat 100-110 zile de îngrijiri medicale şi care au fost de natură a-i pune în primejdie viaţa.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Tribunalului Suceava.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Detalii șocante despre interlopul care a atacat cu sabia un polițist: a sechestrat o persoană și a obligat-o să vândă substanțe interzise. Ce a făcut când aceasta nu s-a conformat | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*