Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

Pieton beat lovit de o mașină, la Solca

Un pieton beat a fost lovit de o mașină pe o stradă din Solca, după ce acesta a preferat să meargă pe marginea străzii și nu pe trotuar.

Accidentul a avut loc pe 1 martie. Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, în timp ce se deplasa, în calitate de pieton pe partea stângă a străzii Tomșa Vodă din orașul Solca și nu pe trotuar, un localnic de 39 de ani a fost acroșat la nivelul cotului cu oglinda retrovizoare, de un autoturism care circula din sens opus şi al cărui conducător auto şi-a continuat deplasarea, părăsind locul accidentului.

Pietonul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În urma activităților operative întreprinse de polițiști, conducătorul auto implicat în eveniment a fost identificat ca fiind un tânăr de 22 de ani din municipiul Suceava, care s-a prezentat la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, unde, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, vinovăția producerii evenimentului rutier aparține pietonului, care a circulat pe partea carosabilă, deși sectorul de drum era prevăzut cu trotuar pe partea dreaptă. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural”, se arată într-un comunicat al Poliției.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*