Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

Membrii unor grupări infracționale organizate, cu ramificații la Suceava, trimiși în judecată pentru contrabandă. Țigările erau luate din Grănicești

Membrii unor grupări infracţionale organizate, cu ramificații în județul Suceava, au fost trimişi în judecată pentru contrabandă cu ţigări de  lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Neamţ, în baza delegării procurorului competent din cadrul DIICOT- Biroul Teritorial Neamţ, la data de 15 februarie.

Este vorba despre două grupări organizate formate din 14 persoane, respectiv L.I. şi L.G.S., cercetaţi în arest la domiciliu, D.V. şi o altă persoană, cercetaţi sub control judiciar, precum şi încă 10 persoane cercetate în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere a unui grup infracţional şi contrabandă calificată.

Astfel, la data de 13.01.2017, lucrătorii din cadrul D.G.A. – S.J.A. Neamţ s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că L.G.S. a constituit o grupare infracţională specializată în contrabanda cu produse accizabile, în special ţigarete netimbrate, provenite din Ucraina şi Republica Moldova, ce acţiona pe raza oraşului Tg. Neamţ şi a localităţilor limitrofe.

Urmare a cercetărilor efectuate de lucrătorii S.J.A. Neamţ, la delegarea procurorului competent din cadrul DIICOT- Biroul Teritorial Neamţ, s-a administrat probatoriul din care a rezultat faptul că, în perioada februarie – septembrie 2017, au existat mai multe transporturi de ţigarete, toate fiind preluate din aceeaşi sursă, situată pe raza comunei Grăniceşti, jud. Suceava. Mai mult decât atât, investigaţiile complexe efectuate ulterior în cauză au arătat că, în practică, operau două astfel de grupări, conduse de L. G. S. şi L. I.

Între cele două grupări existau elemente de legătură referitoare, în special, la sursa aparent comună a acelor ţigarete, respectiv persoane domiciliate pe raza comunei Grăniceşti, jud. Suceava dar şi la schimburi ocazionale de marfă de contrabandă, numitorul comun fiind făptuitorul D.V.. În urma probelor administrate, s-a reţinut implicarea în activitatea infracţională, în modalitatea aprovizionării cu ţigarete de contrabandă de la inculpatul L.G.S. şi vânzarea ulterioară en detail de către ceilalţi 11 inculpaţi, administratori ai unor societăţi comerciale.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*