Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Un individ a înjunghiat un tânăr, dar nu va sta după gratii. Cum a fost pedepsit

Un individ a înjunghiat un tânăr din Mălini, iar acum și-a primit pedeapsa.

Neculai Bîrsanu a fost condamnat, marți, de Tribunalul Suceava la trei ani de închisoare cu suspendare cu un termen de încercare de patru ani.

Anchetatorii au arătat că victima, Mihai Răzvan R., împreună cu B.N., nepotul agresorului Bîrsan Neculai, sunt doi tineri de aproximativ aceeaşi vârstă, care locuiesc în comuna Mălini, la mică distanţă, şi care în decursul timpului au mai avut unele incidente violente, specifice vârstei, care însă nu s-au soldat cu consecinţe deosebite şi nici nu au impus sesizarea autorităţilor locale.

La data de 15 august 2017, seara, aceștia s-au luat la ceartă într-un magazin din Mălini, unde au consumat amândoi băuturi alcoolice. La un moment dat, de la insulte au început chiar să se lovească cu palmele și pumnii.

La plecare, nepotul lui Neculai Bîrsanu, l-a amenințat pe VMR că se va răzbuna, reamintindu-i că drumul spre casă trece prin faţa locuinţei sale.

Când a pornit spre casă, victima a trecut prin dreptul casei rivalului său, iar acesta era cu părinții la poartă și cu unchiul său. Bîrsanu s-a îndreptat spre tânăr  având în mâini un cuţit tip de bucătărie cu intenţia de a-l lovi, dar victima a reuşit să se apere de lovitură cu mâna stângă (moment în care i-au fost provocate plăgi tăiate în palmă) după care a exercitat acte de violenţă asupra agresorului (cu pumnii) pentru a-l împiedica pe acesta să exercite alte acte violente asupra sa.

Un martor a reuşit să-l prindă cu mâinile din spate pe Mihai V. şi să-l imobilizeze, iar în acelaşi timp parinții lui BN au reuşit să-l tempereze pe fiul lor.

În timpul desfăşurării acestui incident, inculpatul Bîrsanu Neculai, unchiul numitului B.N. se afla în dreptul porţii de acces în curtea casei sale, imobil învecinat cu locuinţa rudelor sale. Inculpatul a sesizat altercaţia dintre cei doi tineri şi a început să strige la aceştia să se liniştească.

Fără să știe de la ce s-au luat la ceartă și chiar dacă nu era nevoie de intervenția sa, aflat la distanţa de aproximativ 2-4 metri de persoana vătămată, în timp ce aceasta era ţinută de braţe din spate de către martorul R.I., inculpatul a scos dintr-o borsetă pe care o ţinea la piept un cuţit tip briceag, s-a repezit asupra persoanei vătămate cu acest instrument ţinut deasupra capului său şi l-a lovit în zona pieptului de sus în jos.

Persoana vătămată nu a reuşit să evite această lovitură (fiind imobilizat de către R.I.) însă imediat s-a desprins din mâinile prietenului său şi l-a lovit pe inculpatul Bîrsanu Neculai cu pumnii în zona feţei.

Inculpatul a continuat să-i aplice multiple lovituri cu cuţitul victimei, toate orientate de sus în jos, iar persoana vătămată – în timp ce se apăra cu braţul stâng – încerca să lovească victima cu mâna dreaptă şi totodată încerca să o dezarmeze. Eforturile sale de apărare au fost încununate de succes, în sensul că a reuşit să dezechilibreze pe agresor, a căzut peste acesta, fapt care a determinat încetarea actelor de violenţă.

La un moment dat, persona vătămată s-a ridicat şi a constatat că prezintă o leziune gravă în zona pieptului, moment în care s-a prăbuşit din nou pe sol.

Victima a fost dusă la Spitalul Fălticeni, iar de acolo a fost transferată la Spitalul Județean Suceava.

„Conform concluziilor cuprinse în raportul de constatare medico-legală întocmit de medicul legist din cadrul S.M.L. Suceava, victima a prezentat plagă tăiată profundă regiunea pectorală dreapta cu secţiunea muşchilor mare şi mic pectoral ce a necesitat miorafie, plăgi tăiate scalp, regiunea frontală, lobul urechii stângi şi latero-cervicală stânga, plăgi tăiate faţa palmară degete mâna stângă şi antebraţ stâng. Aceste leziuni au necesitat în vederea vindecării un nr. de 23-24 zile de îngrijiri medicale”, transmiteau procurorii.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*