Vineri 29 Martie 2024, Actualizat acum 88 zile 12:00 am

Inspectorii DSP au verificat condițiile în care sunt depozitate cornurile și laptele în 114 școli. La 16 unități au fost găsite probleme

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava au efectuat, luna trecută, în unitățile din categoria celor cu profil alimentar, 180 de  controale igienico-sanitare. În urma verificării condițiilor de funcționare asigurate în aceste unități s-a aplicat un avertisment pentru neconformități privind calitatea apei utilizate.

Conform tematicii de control cuprinsă pentru luna ianuarie în ”Planul Național de Acțiuni Tematice 2018”, a fost desfășurată o acțiune de control în unitățile de învățământ din sistemul public și privat privind verificarea respectării condițiilor de microclimat corespunzător și verificarea respectării legislației privind distribuirea produselor din programul guvernamental ”laptele și cornul”. În acest sens au fost verificate un număr total de 114 unități de învățământ, 16 dintre ele fiind depistate cu neconformități.

Această acțiune tematică a fost completată cu o acțiune tematică cuprinsă în planul propriu al Serviciului de Control în Sănătate Publică pentru luna ianuarie 2018 astfel controalele efectuate s-au axat pe verificarea condițiilor igienico-sanitare de funcționare asigurate în unitățile de învățământ cu bloc alimentar propriu (cantină) și în cele cu bloc alimentar externalizat. S-au verificat un număr total de 18 unități nefiind depistate neconformități.

La nivelul Serviciului de Control în Sănătate Publică, au fost înregistrate în luna ianuarie 2018, un număr total de 5 petiții, care au fost soluționate în termen, conform prevederilor O.G. nr.27 din 10 ianuarie 2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor.

De asemenea s-au desfășurat un număr total de 24 de acțiuni de îndrumare și consultant cu o tematică axată pe norme de igienă în vigoare impuse unităților cu profil alimentar pentru asigurarea unor condiții corespunzătoare de funcționare.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Inspectorii DSP au verificat condițiile în care sunt depozitate cornurile și laptele în 114 școli. La 16 unități au fost găsite probleme | Moldova24

Lăsați un comentariu

*