Marti 05 Martie 2024, Actualizat acum 64 zile 12:00 am

FOTO! BMW răsturnat la Horodnic de Sus

Foto: Gelu Yulian‎

Poleiul de pe șosea i-a dat bătăi de cap unui sucevean. Acesta circula, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe raza localității Horodnic de Sus, la volanul unui autoturism BMW, iar la un moment dat a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat cu autoturismul, aproape razant de o casă.

Din fericire, nu au fost răniți grav.

Poliţiştii atrag atenţia participanţilor la trafic să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

POLIŢIA VĂ RECOMANDĂ:
Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
Le recomandăm celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.
Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.
Daţi dovadă de mult discernământ referitor la oportunitatea plecării dumneavoastră.
Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire.
Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare.
Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă sau de deszăpezirii, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

5 LUCRURI PE CARE SĂ NU LE FACEȚI LA VOLAN, PE POLEI, GHEAŢĂ ŞI ZĂPADĂ

1. Nu lăsaţi nimic la voia întâmplării!
Înainte de a porni la drum curăţaţi bine geamurile maşinii!
Planificaţi-vă traseul astfel încăt să rulaţi pe cât posibil pe artere mari!
Plecați cu un sfert de oră mai devreme ca de obicei.
2. Nu vă credeți pilot de raliuri!
Pe polei sau gheaţă, distanţele de frânare se multiplică de 10 ori. Aşadar, nu circulaţi cu viteză.
Păstrați o distanță mai mare între maşina din faţa şi cea pe care o conduceți!
3. Nu folosiți frâna de picior, ci alternativele!
Dacă este absolut necesar să frânaţi, faceţi-o cât mai ușor cu putinţă, şi nu ridicaţi piciorul în momentul în care simţiţi în pedală activarea ABS-ului.
Acelaşi lucru este valabil şi pentru accelerările în trombă, care vor face ca roţile să-şi piardă aderenţa şi să se învârtă în gol.
Pe gheaţă puteţi încerca şi plecările de pe loc să se realizeze din treapta a 2-a de viteză, însă asiguraţi-vă că ridicaţi progresiv şi lent piciorul de pe ambreiaj.
4. Nu vă panicați dacă intrați în derapaj!
În cazul în care se întâmplă să pierdeţi controlul maşinii sau simţiţi că aceasta este pe cale să derapeze, ideal e să nu intraţi în panică.
Tot ce puteţi face este să viraţi în direcţia în care alunecă spatele maşinii, reducând total sau parţial accelerarea, dar fără a pune frână.
Evitaţi frânarea, pentru că ABS-ul s-ar putea să nu facă faţă suprafeţei alunecoase şi nu veţi face altceva decât să accentuaţi alunecarea.
Nu apăsaţi mai tare pedala de acceleraţie decât atunci când sunteţi 100% sigur că aţi redresat maşina şi aceasta şi-a recăpătat tracţiunea.
5. Nu vă relaxați la volan, anticipați situaţiile periculoase!
Anticiparea este esențială în condiţii de iarnă, de aceea încetiniţi prin frână de motor înainte de a ajunge în aceste zone şi nu acţionaţi frâna dacă simţiţi că maşina începe să derapeze uşor.
Mare atenţie la cum conduceţi, mare atenţie la cei din jur şi la orice obstacole vă ies în cale, precum şi la starea drumului.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! BMW răsturnat la Horodnic de Sus | Moldova24

Lăsați un comentariu

*