Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

Dosarul în care era cercetat fostul prefect, Florin Sinescu, clasat de procurorii DNA

După trei ani de cercetări, procurorii DNA Suceava au dat soluţie de clasare în dosarul ce îl viza pe fostul prefect al judeţului Suceava, Florin Sinescu, pe motiv că faptele nu au fost săvârşite cu forma de vinovăţie prevăzută de legea penală, nu sunt prevăzute de lege sau pur şi simplu nu există. Sinescu nu a vrut să comenteze pe tema decizie luate de procurorii anticorupţie, scrie Adevarul.

La data de 20 februarie 2015, Florin Sinescu a fost reţinut pentru 5 infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite, dintre care una în forma continuată, conflict de interese, uzurparea funcţiei şi uz de fals, iar Vasile Melen, pentru conflict de interese, abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite şi complicitate la această infracţiune.

Din cauza acestui dosar penal, la data de 25 martie 2015, Florin Sinescu a fost demis de către Guvernul României. DNA preciza atunci că, în toamna anului 2012, Sinescu a intervenit în activitatea APIA Suceava, în afara cadrului legal şi oficial, în scopul aprobării, de către funcţionarii acestei instituţii, a unor subvenţii de peste 315.000 lei pentru Consiliul Local Udeşti.

Citeste mai mult: adev.ro/p1o4p2


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Dosarul în care era cercetat fostul prefect, Florin Sinescu, clasat de procurorii DNA | Moldova24

Lăsați un comentariu

*