Joi 12 Decembrie 2019, Actualizat 12:00 am

 

19 șoferi lăsați fără permise în urma unor filtre în trafic

În ultimele zile, zeci de echipaje de poliţie au fost prezente pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ pentru a se asigura că participanţii la trafic vor ajunge la destinaţie în condiţii de deplină siguranţă.

Astfel, în perioada 08.12.-10.12.2017, Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești, sprijiniți de polițiștii de ordine publică atestați să desfășoare activități de poliție rutieră au organizat o acţiune pe linia depistării şi sancţionării persoanelor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

Şi de această dată poliţiştii au identificat în trafic mai mulţi şoferi care, dând dovadă de iresponsabilitate, au urcat băuţi la volan.

Au fost testaţi alcoolscopic 500 conducători auto, fiind constatate 9 infracţiuni, dintre care cele mai multe -6 – constituind fapte de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. S-au aplicat 138 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 62.440 lei, au fost reţinute 19 permise de conducere reţinute şi retrase 8 certificate de înmatriculare.
La data de 10.12.2017, ora 16.03, un echipaj din cadrul Poliției Orașului Frasin, a oprit pentru control pe DJ 177A, din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din comuna Mănăstirea Humorului. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La data de 10.12.2017, ora 17.02, un echipaj din cadrul Poliției Orașului Cajvana, a oprit pentru control pe DJ 178, din localitatea Arbore, autoturismul condus de un tânăr de 22 de ani, din comuna Cacica. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

La 09.12.2017, ora 02.53, un echipaj din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe strada Republicii din localitate, autoturismul cu număr de circulaţie provizoriu, condus de un tânăr de 21 de ani din comuna Șaru Dornei. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că urmare a consumului de alcool este diminuată capacitatea de coordonare motrică şi echilibrul, sunt alterate atenţia, percepţia, puterea de judecată şi controlul de sine.
Tinerii şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice sunt şi mai expuşi pericolelor, din cauza lipsei lor de experienţă şi a tendinţei mai mare de a risca, specifică vârstei. Alcoolul îi provoacă conducătorului auto o stare euforică, care îl face pe cel de la volan să se simtă mai curajos, mai îndrăzneţ dar, în realitate, el nu-şi mai poate controla reacţiile.

Tocmai de aceea, pentru a nu pune atât propria viaţă în pericol, cât şi a celorlalţi participanţi la trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să nu consume alcool atunci când urcă la volan.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*