Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Controale ale inspectorilor ITM Suceava la cei care folosesc zilieri la muncă

În perioada 09 – 13 octombrie 2017 Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava a desfăşurat o campanie privind identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri şi luarea măsurilor care se impun pentru nerespectarea de către aceştia a prevederilor Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional.

Printre obiectivele campaniei se numără creşterea gradului de conştientizare al beneficiarilor şi a zilierilor care desfăşoară activităţi cu caracter ocazional în domeniile stabilite de legiuitor, în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă, stipulate de Legea nr.52/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către beneficiarii din domeniile controlate, a prevederilor Legii nr.52/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare şi a normelor de aplicare a acesteia, identificarea beneficiarilor care utilizează munca copiilor şi a tinerilor fără respectarea prevederilor Legii nr.52/2011, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, dar și identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri în condiţiile în care se impunea încheierea contractelor individuale de muncă şi luarea măsurilor care se impun pentru respectarea de către beneficiarii din domeniile care fac obiectul campaniei, a prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.

Totodată, s-a urmărit și determinarea beneficiarilor de a respecta obligaţia de a înfiinţa, completa registrul de evidenţă a zilierilor şi de a transmite un extras al acestuia la inspectoratul teritorial de muncă în raza căruia societatea îşi are sediul, în termenul legal.

La activitatea în domeniul Relaţiilor de Muncă, la acţiune au participat un număr de 16 inspectori de muncă care au controlat un număr de 28 beneficiari. În urma verificărilor efectuate s-a aplicat o sancţiune contravenţională la un beneficiar, valoarea amenzii aplicate fiind de 10.000 lei.

La activitatea în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, au participat un număr de 5 inspectorii de muncă care au controlat un număr de 27 beneficiari. În urma verificărilor efectuate s-au aplicat 5 sancţiuni contravenţionale la 5 beneficiari, potrivit unui comunicat al ITM.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*