Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Reacția Ministerului Muncii după ce unei tinere din Câmpulung Moldovenesc i s-a suspendat pensia de handicap pentru că a scris o carte

Ministerul Muncii a transmis, duminica, o prima reactie in cazul tinerei din Campulung Moldovenesc careia i s-a suspendat pensia de handicap pentru ca ar fi primit venituri ilicite, adica 260 de lei din drepturi de autor, scrie bzi.ro.

“Ministerul Muncii si Justitiei Sociale s-a sesizat inca de vineri si a dispus efectuarea de verificari. Din primele date rezulta ca doamna incaseaza prestatie pentru handicap si pensie de invalid, ca urmare a pierderii totale a capacitatii de munca. In acest caz nu ai voie sa obtii venituri, scrie in lege. Legea prevede si pierdere temporara a capacitatii de munca, situatie in care ai voie sa muncesti partial, dar dumneaei nu se incadreaza in aceasta categorie. Doar pentru luna in care a obtinut venituri, asa cum ne-a sesizat ANAF, Casa de Pensii Suceava i-a suspendat pensia de invaliditate. Luni vom avea un raport final.”, se precizeaza in comunicatul institutiei.

 

Laura Florescu ar fi vrut sa auda reactia Ministerului Muncii in cazul reducerii gradului de handicap pentru boala ei care este ireversibila. “Banuiesc ca nu au cum sa justifice treaba asta si atunci o evita“, a spus poeta.

Revoltătoarea poveste a tinerei cu scleroză multiplă notificată să înapoieze ajutorul de handicap. „M-am crezut destul de isteaţă încât să…”


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*