Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Revoltătoarea poveste a tinerei cu scleroză multiplă notificată să înapoieze ajutorul de handicap. „M-am crezut destul de isteaţă încât să…”

Cazul unei tinere bolnave de scleroză multiplă, înştiinţată de autorităţile statului român că trebuie să înapoieze pensia de handicap după ce a publicat un volum de poezii, a stârnit indignarea a mii de români, scrie Adevarul.

Laura Florescu (38 de ani) locuieşte în Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. A fost diagnosticată cu boala cumplită în 2009 şi primeşte o pensie de boală din 2014, indemnizaţie majorată succesiv până la valoarea de 520 de lei lunar. În plus, începând din 2013, a primit un ajutor pentru gradul II de handicap, de 270 de lei lunar.

Tânără povesteşte că, în 2016, problema de sănătate i s-a agravat, fiindu-i descoperite cinci pareze. Cu toate acestea, oficialii Casei de Pensii au decretat că boala este reversibilă şi au decis s-o încadreze la gradul III de handicap, mai puţin grav, iar ajutorul suplimentar i-a fost redus până la 39 de lei lunar. Motivul care a stârnit revoltă pe reţelele sociale a fost o înştiinţare primită acasă în urmă cu câteva zile de Laura Florescu din partea Casei Judeţene de Pensii Suceava.

Tinerei i s-a comunicat că statul român îi suspendă ajutorul de handicap de 39 de lei şi că trebuie să returneze 520 de lei din cauză că, în 2015, tânăra a publicat o carte de poezii de pe urma căreia a încasat 260 de lei, considerat venit ilicit, fiindcă se presupunea că Laura Florescu nu poate să muncească. Mii de români au distribuit pe Facebook postarea prin care a fost prezentat cazul Laurei Florescu.

Citeste mai mult: adev.ro/oy82lo


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Revoltătoarea poveste a tinerei cu scleroză multiplă notificată să înapoieze ajutorul de handicap. „M-am crezut destul de isteaţă încât să…” | Moldova24
  2. Reacția Ministerului Muncii după ce unei tinere din Câmpulung Moldovenesc i s-a suspendat pensia de handicap pentru că a scris o carte | SuceavaNews.ro

Lăsați un comentariu

*