Miercuri 01 Mai 2024, Actualizat acum 121 zile 12:00 am

A început campanie de vaccinare antirabică a vulpilor din județul Suceava

Campania de vaccinare antirabică a vulpilor din județul Suceava a început pe 1 octombrie și se va încheia pe 1 noiembrie, potrivit unei informări a Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava.

Zborurile pentru acțiunile de vaccinare vor fi efectuate în funcție de condițiile meteorologice, iar DSVSA Suceava va efectua vaccinarea antirabică la vulpi prin distribuție manuală de momeli vaccinale împreună cu gestionarii fondurilor de vânătoare din județ.

Potrivit directorului executiv al DSVSA Suceava, Ioan Corduneanu, populațiile de vulpi reprezintă principalul rezervor de virus rabic.

Animalele bolnave pot transmite virusul prin mușcătură, altor animale sălbatice sau domestice  și chiar omului. Scopul vaccinării este acela de a elimina sau reduce difuzarea bolii atât la animalele sălbatice, cât și la cele domestice. Atenționăm populația pe această cale ca, în cazul în care sunt găsite momeli vaccinale intacte, acestea se lasă la locul în care sunt găsite. În cazul în care aceste momeli sunt în zone în care se află copii sau animale de companie se protează mâna cu o mănușă sau o pungă de plastic și se ia momeala care se plasează într-o zonă împădurită”, susține Corduneanu.

 

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. A început campanie de vaccinare antirabică a vulpilor din județul Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*