Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

Mega scandal în fotbal: arbitru plătit să favorizeze Foresta Suceava. Mita s-a dat într-un hotel din Suceava

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Baboia Claudiu-Gabriel, pentru săvârșirea infracțiunilor de dare de mită și complicitate la dare de mită; Drăgan Claudiu, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită; Stana Dorin, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită; și Vlădulescu Ionuț-Gabriel, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Din actele de urmărire penală efectuate până la momentul actual, a reieșit faptul că, la data de 19.05.2017, în interesul Asociației Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, într-un hotel din municipiul Suceava, Vlădulescu Ionuț Gabriel i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava — Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a favoriza prima echipă (la momentul respectiv UTA Bătrana Doamnă ARAD și Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate în Liga a II-a pentru promovarea directă în Liga I).

La realizarea acestui demers au contribuit și Drăgan Claudiu și Stana Dorin, director sportiv, respectiv secretar în cadrul Asociației Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă ARAD, în timp ce inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel, secretar al Asociației Municipale de Fotbal București, a intermediat contactul dintre arbitrul în cauză și Vlădulescu Ionuț Gabriel.

De asemenea, la data de 02.06.2017, inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel i-a oferit suma de 3000 de lei arbitrului partidei de fotbal Progresul Spartac — ACS Regal, din Liga a IV-a, pentru a favoriza prima echipă, iar ulterior i-a remis suma de 1000 de lei.

Prin ordonanța procurorului din data de 04.10.2017 s-a dispus reținerea inculpatului Baboia Claudiu Gabriel, iar la data de 05.10.2017 a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București în vederea luării măsurii arestării preventive a inculpatului Baboia Claudiu Gabriel pe o durată de 30 de zile.

Față de inculpații Drăgan Claudiu și Vlădulescu Ionuț-Gabriel s-a dispus în cauză măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Activitatea de urmărire penală este continuată de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală Anticorupție.

Cercetările au fost efectuate cu sprijinul instituțional al Federației Române de Fotbal — Departamentul Integritate și Antifraudă.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Mega scandal în fotbal: arbitru plătit să favorizeze Foresta Suceava. Mita s-a dat într-un hotel din Suceava | Moldova24

Lăsați un comentariu

*