Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

Primăria Suceava a început distribuirea formularelor pentru ajutorul de încălzire a locuinței

Primăria municipiului Suceava a început, de marți, 3 octombrie, distribuirea formularelor pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței (încălzire în sistem centralizat: încălzire cu energie electrică, gaze și energie termică, respectiv încălzire pe bază de lemne, pentru cei de la case).

Potrivit viceprimarului municipiului Suceava, Lucian Harșovschi, cererea și declaraţia pe propria răspundere se pot ridica de la asociaţiile de proprietari și sediul Primăriei din Burdujeni – Direcţia de Asistenţă, după caz.

După completarea cererilor pentru ajutor de încălzire cu gaz metan şi vizarea acestora de către asociaţiile de proprietari, acestea vor fi înregistrate individual de către solicitanţi la sediul Primăriei Municipiului Suceava – Serviciul Asociaţii de Proprietari, pentru cei care locuiesc în zona Centru, cartier Obcini şi Mărăşeşti sau la sediul Primăriei din Burdujeni – Direcţia de Asistenţă Socială, pentru locuitorii din zonele din cartierele Burdujeni și Itcani. Plata ajutoarelor se efectuează la furnizorii pentru energie termică, energie electrică și gaze naturale, după emiterea de către aceștia a facturilor”, arată viceprimarul.

Plafonul pentru acordarea ajutoarele la încălzirea locuinţei cu energia termică în sistem centralizat  rămâne aceleaşi ca şi în anul trecut, respectiv de 786 de lei net pe membru de familie şi 1082 de lei, în cazul unei persoane singure. Venitul net pe membru de familie al celor care folosesc combustibili solizi sau se încălzesc cu energie electrică, trebuie să fie de sub 615 lei. Nu au dreptul la ajutor pentru încălzire, sucevenii care mai deţin clădiri sau alte spaţii de locuit, în afara locuinţei; terenuri care împrejmuiesc locuinţa mai mari de 1.000 de metri pătraţi, în zona urbană şi de peste 2.000 de metri pătraţi, în zona rurală; autoturisme cu vechimea mai mică de 10 ani; autovehicule; autoutilitare; utilaje agricole; utilaje de prelucrare a lemnului; moară; presă de ulei, precum şi depozite bancare mai mari de 3.000 de lei. De asemenea, nu pot obţine ajutorul financiar deţinătorii de suprafeţe de teren, animale şi păsări, a căror valoarea netă de producţie anuală este mai mare de 1.000 de euro, în cazul persoanei singure, şi de 2.500 de euro, în cel al familiei solicitante.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*