Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

Un tânăr beat și fără permis a furat un autoturism cu care s-a răsturnat

Un tânăr de 22 de ani, din județul Neamț, este cercetat de polițiști după ce, miercuri, a condus beat și fără permis un autoturism furat, cu care s-a răsturnat.

Secţia 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe raza comunei Boroaia, a avut loc un eveniment rutier. Polițiștii deplasați la fața locului au identificat pe DN 15C, la ieşirea din comuna Boroaia, un autoturism răsturnat și pe conducătorul auto, un tânăr de 22 de ani, din județul Neamț, care a recunoscut faptul că el a condus autoturismul, însă, din cauza neatenţiei, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și s-a răsturnat”, arată IJP Suceava.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto, iar autoturismul ce aparține unui prieten, a fost sustras de acesta din fața porții victimei, cheile mașinii fiind lăsate la el dintr-o altă cursă efectuate de cei doi.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” şi „furt în scop de folosinţă”, ce va fi soluționat procedural”, se arată într-un comunicat al Poliției.


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*