Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Păduri-parc la Șipote și Zamca pentru petrecerea timpului liber

Consilierii locali suceveni vor dezbate, în ședința de Consiliu Local, un proiect de hotărâre privin amenajarea unor păduri-parc la Șipote și Zamca, în care locuitorii orașului să își petreacă timpul liber.

Pe parcelele din Parcul Șipote și Pădurea Zamca vor fi amenajate alei realizate din materiale ecologice, piste pentru biciclete, sistem de iluminat public, puncte de informare, toalete ecologice, construcţii provizorii din lemn și vor fi montate bănci.

Acestea vor fi amenajate după obţinerea documentelor de proprietate în baza propunerii legislative privind trecerea din administrarea Romsilva a unor suprafeţe forestiere cu funcţii speciale de protecţie în administrarea Consiliului Local Suceava.

„Investiţiile pe care municipiul Suceava intenţionează să le facă se referă la amenajarea acestora drept locaţii de petrecere a timpului liber, pentru locuitorii oraşului, realizându-se, în acelaşi timp, o creştere calitativă a spaţiilor din apropierea Cetăţii de Scaun şi a Mănăstirii Zamca, ceea ce va conduce la atragerea mai multor turişti în municipiu şi în judeţ”, se arată în proiectul de hotărâre.

Suceava are 322 de hectare de spaţii verzi, adică 27,73 de metri pătraţi pe cap de locuitor, faţă de cerinţele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care obligă la asigurarea a 50 de metri pătraţi de spaţii verzi pe cap de locuitor.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Păduri-parc la Șipote și Zamca pentru petrecerea timpului liber | Moldova24

Lăsați un comentariu

*