Marti 07 Mai 2024, Actualizat acum 127 zile 12:00 am

FOTO! Scenariu halucinant la Spitalul Județean! Cutremur, urmat de un puternic incendiu. Mai multe persoane evacuate

Pompierii militari suceveni au organizat un exerciţiu în domeniul situaţiilor de urgenţă cu tema < Intervenţia Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Suceava împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi celelalte instituţii cu funcţii de sprijin, pentru salvarea persoanelor şi limitarea efectelor negative produse de un cutremur, urmat de incendiu, la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. Punerea în aplicare a Planului Roşu de Intervenţie la nivelul judeţului Suceava şi a Planului Alb al obiectivului.>

Scenariul exerciţiului de marţi, 26 septembrie, a presupus intervenţia în cazul producerii unui cutremur de pământ, care s-a resimţit puternic în municipiul Suceava.

Pompierii militari suceveni au fost anunţaţi în Dispeceratul comun ISU-SAJ, prin Sistemul Naţional Unic de Apeluri de Urgenţă „112”, despre faptul că la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, seismul s-a resimţit puternic şi s-a soldat cu efecte negative asupra pacienţilor, personalului medical şi clădirii spitalului.

Astfel, în interiorul clădirii spitalului, respectiv în zona extinsă nou construită, s-au prăbuşit elemente de construcţie şi a izbucnit un incendiu. Mai multe persoane au rămas blocate în interior, dar şi pe acoperişul clădirii spitalului. Cele din urmă, necesită evacuarea de urgenţă cu elicopterul, deoarece scările interioare între ultimele două etaje erau impracticabile, iar liftul s-a defectat ca urmare a manifestării seismului.

Ulterior, la 112, dispeceratul comun ISU-SAJ a fost anunţat despre o urgenţă internă cu privire la creşteri peste limitele admise a nivelului de radioactivitate produse la Laboratorul Radiologic, respectiv locul de amplasare a aparatului computer-tomograf.

În desfăşurarea exerciţiului au fost angrenate în jur de 250 de persoane de la toate structurile implicate.
S-au înregistrat 38 de victime, din care două decedate. Precizez faptul că rolul victimelor a fost „interpretat” de către voluntari ISU.
Pompierii militari au intervenit cu:  16 autospeciale cu apă şi spumă şi de primă intervenţie, inclusiv echipajul chinologic, cu câinele pompier de căutare/salvare – Olly; 2 autoscări (o autoplatformă şi o autoscară mecanică); o autospecială de intervenţii la accidente colective şi calamităţi; o autospecială CBRN (chimic-biologic-radiologic-nuclear); o autospecială cu modul multi-risc; 5 ambulanţe (3 B2, una C1 şi una ATPVM – autospecială transport personal şi victime multiple); 2 posturi medicale avansate (corturile); o dronă.
Militarii au fost sprijiniţi de două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Scenariu halucinant la Spitalul Județean! Cutremur, urmat de un puternic incendiu. Mai multe persoane evacuate | Moldova24

Lăsați un comentariu

*