Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

O suceveancă, „nașă” la CFR, pedepsită pentru șpagă. „Aici încă 5 lei, nu ajunge!”

O femeie de 48 de ani, din Suceava, prinsă în 2013, că a luat şpagă în calitate de controlor de tren, a fost condamnată de magistrații Tribunalului Iași. Cornelia Lommer a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită și a mai fost obligată şi la plata sumei de 1.000 de lei, în condiţiile în care mita cu care aceasta a fost prinsă în flagrant a fost de 14 lei. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la instanţa superioară, respectiv la Curtea de Apel Iaşi.

Instanța „dispune restituirea către fondul special al Ministerului Public a sumei de 14 lei utilizată la realizarea activităţii judiciare din data de 28.06.2012 (sumă compusă din 2 bancnote în cupiură de 5 lei şi 4 bancnote în cupiură de 1 leu, dacă aceasta nu fost restituită până la data pronunţării prezentei sentinţe“.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Suceveanca s-a numărat printre zecii de angajaţi trimişi în judecată de procurori într-un dosar privind primirea de mită de către controlori ai CFR, de la călătorii frauduloşi. Ea a ajuns să fie judecată la Iaşi după ce a fost filmată când lua mită în timp ce lucra pe ruta Iaşi – Suceava.

Flagrantul a avut loc pe 28 iunie 2012, când în tren se afla și un investigator sub acoperire, care i-a dat șpagă de două ori sucevencei. Totodată, ea a fost filmată în timp ce lua bani de la alți doi călători.

„Aici încă 5 lei! Nu ajunge!”, spunea femeia unuia dintr ei. Procesul femeii a început la mijlocul lunii decembrie a anului trecut. 


Loading...

loading...

Lăsați un comentariu

*