Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

FOTO & VIDEO! Goană cu poliția pe urmele sale, terminată cu scandal. Un tânăr a ajuns la spital

Scene ca-n filme s-au petrecut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, într-o localitate din județul Suceava. Un polițist este acuzat de un tânăr că l-ar fi bătut cu pumnii într-un șanț, după o urmărire ca-n filme. Tatăl și fratele acestuia susțin că ar fi fost martori la cele întâmplate.

Potrivit rudelor, minorul M. A., din satul Bodnăreni, comuna Arbore, a luat un motoscuter fără știrea părinților săi și, împreună cu un prueten din Iaslovăț, a ieșit la plimbare prin comunele vecine. Tinerii au fost văzuți circulând dinspre Volovăț spre Arbore de un echipaj de poliție din Marginea, care a observat că motoscuterul nu avea număr de înregistrare.

Polițiștii au făcut semnal de oprire, dar aceștia și-au văzut de drum ignorând semnalele polițiștilor, motiv pentru care oamenii legii au pornit în urmărirea lor.

Urmărirea a fost una de-a dreptul spectaculoasă, inițial prin Burla, apoi pe un drum de câmp din Bodnăreni, prin Arbore, apoi la ieșire, au fost opriți.

Conducătorul scuterului a reușit să fugă, dar pasagerul, M.A., de 15 ani, a fost prins. El le-a recunoscut polițiștilor că prietenul său, D.C., de 14 ani, din Iaslovăț, a condus motoscuterul.

Rudele minorului de 15 ani acuză că unul dintre polițiști s-a năpustit asupra minorului și l-a lovit cu pumnii într-un șanț. Această scenă ar fi fost surprinsă chiar de tatăl minorului și fratele lui ce veneau dinspre Arbore, în jurul orei 22.00.

„Au implorat polițistul să nu-l lovească pe băiat, paradoxal au fost acuzați cei doi ulterior că nu lasă poliția să-și îndeplinească atribuțiile. Au fost solicitați să dea declarații chiar atunci la fața locului. A fost un circ total de 3 ore, sătenii adunați, persoane ce încercau să-l susțină pe minor”, ne-a declarat unul dintre martori.

Aproximativ zece persoane s-au arătat revoltate de modul în care au acționat polițiștii cu minorul.

O ambulanță l-a transportat pe minor la Spitalul Rădăuți, dar medicul de gardă a stabilit că acesta este sănătos din punct de vedere clinic. La insistențele familiei, acesta a fost dus la Spitalul Județean Suceava pentru o ecografie.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Suceava susțin că cei doi polițiști au acționat respectând procedurile de lucru.

„Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că cei doi polițiști au respectat procedurile de lucru iar aspectele sesizate prin SNUAU 112 nu se confirmă, motiv pentru care minorul urmează să fie sancționat contravențional conform OUG nr.34/2008. Din verificările efectuate până în prezent nu au rezultat date sau indicii pertinente cu privire la adoptarea unui comportament necorespunzător de către polițiști. Materialul de verificare va fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți pentru a analiza și dispune sub aspectul faptelor de natură penală reclamate”, a declarat cms. Ionuț Epureanu, purtător de cuvânt al IPJ Suceava.

Minorul de 14 ani s-a ales cu dosar penal pentru „conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, iar cel de 15 ani este cercetat pentru „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu deține permis de conducere”.


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. FOTO! Goană cu poliția pe urmele sale, terminată cu scandal. Un tânăr a ajuns la spital | Moldova24

Lăsați un comentariu

*