Joi 16 Mai 2024, Actualizat 12:00 am

Gheorghe Flutur: Am cerut din nou construcția drumurilor rapide, a autostrăzii Nord-Sud, între Polonia, Ucraina și România, dar și de autostrăzile Est-Vest

Președintele CJ Suceava, Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, joi, la o dezbatere pe teme de turism, care a avut loc în cadrul forumului din Polonia, vorbind atât în numele județului Suceava, cât și al Regiunii de Nord-Est. Flutur a arătat că această regiune, cea mai mare din țară, are aproximativ 4.000 de monumente istorice, opt monumente UNESCO, toate situate în județul Suceava, trei parcuri naționale, un parc natural și 55 de arii protejate.

El a mai precizat că în Regiunea de Nord Este sunt circa 27.000 de locuri de cazare, în aproape 900 de unități de primire turistică, mai mult de jumătate dintre acestea fiind în județul Suceava.

„În Regiunea de Nord-Est, județul Suceava este cap de afiș, cu cel mai mare număr de turiști, cu cel mai mare număr de locuri de cazare, și asta ne obligă să ne ocupăm și mai mult de acest domeniu aducător de profit. Iar aici în Polonia am abordat câteva teme importante. Ca să dezvolți turismul îți trebuie infrastructură, și în special drumuri. Am vorbit de strategia noastră și am cerut din nou construcția drumurilor rapide, a autostrăzii Nord-Sud, între Polonia, Ucraina și România, dar și de autostrăzile Est-Vest, care să ne lege cu Ardealul și Occidentul. De asemenea, turismul înseamnă și alte categorii de drumuri, și e nevoie în viitor, și am cerut acest lucru, de crearea unor programe europene, de tipul pol de dezvoltare turistică. Iar Bucovina va trebuie să devină un pol de dezvoltare turistică. In cadrul discuțiilor din Polonia am prezentat faptul că turismul din județul Suceava este ramura economică cea mai dinamică, atât in ceea ce privește numărul de turiști cat si spațiile de cazare. Ca să ai turism îți trebuie și siguranță, ceea ce înseamnă investiții în sănătate, în rețeaua de spitale, sisteme de intervenție rapidă, sisteme de asigurări, dar și promovare și reclamă. Iar pentru aceasta, noi, administrația publică ne-am asociat pentru promovarea ofertei turistice și a produselor tradiționale specifice”, a precizat Flutur.

Tot în cadrul Forumului a vorbit și despre povești de succes din județ, evidențiind aici turismul tradițional, punerea în valoare a valorilor autentice, a gastronomiei, meșteșugurilor, dar și despre încurajarea agroturismului, a pensiunilor mici în care familiile sau asociații familiale sunt investitorii.

„Am vorbit apoi despre pelerinaje și de organizarea de evenimente în jurul sărbătorilor religioase. Vorbim aici despre pelerinaje către mănăstiri, către mănăstirile monumente UNESCO. În același timp am discutat și despre implicarea administrației județene în organizarea de evenimente culturale care atrag turiști, despre Asociația Produs în Bucovina, Asociația Bucovina Turistică, acestea fiind alte câteva povești de succes din județ”, a precizat Flutur.

Una dintre temele prezentate a fost și cea legată de modernizarea Aeroportului Ștefan cel Mare Suceava, dar și de deschiderea de noi rute, pe lângă cele existente, inclusiv către Polonia și alte țări din Vestul Europei.

Am mai prezentat și turismul activ, domeniile schiabile din județ, traseele turistice cu adrenalină, dar și noua formă de turism care apare la noi datorită multiculturalității din județ, a numeroaselor etnii, pentru care avem programele de căutare a originilor. Tot în cadrul discuțiilor am primit mai multe întrebări, una dintre acestea fiind legată de modul în care se implică autoritățile locale în încurajarea turismului. Și am spus că vom facem din timp cunoscut master planul pe infrastructura de transport și master planul de turism. Voi iniția dezbateri urgențe la nivelul Consiliului Județean Suceava pe master planul de turism al județului”, a declarat șeful județului.

La dezbaterile pe tema turismului au fost prezent oficiali din mai multe țări, precum Polinia, Ucraina sau, Rusia, precum și operatori de turism.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. Zicăleandru_din_n-ai... says:

    „Din nou am vorbit de coridorul Marea Baltică – Marea Neagră” a precizat Flutur.
    Domnul col(r) Flutur,prim-secretar al comitetului judeţean Bucovina al PDL/PNL, numai asta ştie să facă,are semnul oamenilor mari in grad si funcţie din sistemele paralele generate de concepţia urieşească a marelui om politic Gabi Oprea,general cu patru stele/de izmene şi obiele,inventatorul formulei soft a interesului naţional alunecos.
    Deci dumnealui think big only,gândeşte numai mare,iată,coridorul Marea Baltica – Marea Neagra il frământă din nou,el a zis,la fel si cu autostrada care ar pleca din Polonia,iarăşi a zis el,se furişează prin Ukraina pe lângă gaidamaci(ca cum altfel???)trece prin Bukowina,el a zis,bate oarecum palma cu şoseaua de centură, care a zis el,că a crescut turismul,a zis el,nu mai incape in judeţul Bukowina,a zis el iarăşi,vin diasporenii nu se ştie de ce in luna august si pleacă inapoi,care la dat cu jula,care la drişcuit si la şters la kur pe la casele putrefacţilor nemţi,ca sa le facă ălora al 3,14-lea Reich in loc să stea acasa pe cuptor,in ie barbateasca&femeiasca bukowineana,sa investească,să recladeasca noua ediţie a Herzoghtum Bukowina,să lucreze la festivaluri si să invârtă turnicheţii la turismul său butaforic,facând copii de plăcere in pauzele de publicitate, care să inveţe ei „adevărata istorie a Bukowinei”,cea pe care dumnealui o ştie de la consilierii săi imbecili,cu liceul făcut cu de-a sila,din cauza persecuţiei comuniste,nu?…
    Ce mai ştie el? Să promită fapta altuia sub forma de alifie gelatinoasă,alunecoasă,”să facem”,”am socotit”,mai este puţin si vă bagam gazul,centura,turismul,el stie ca Mafalda cifre care incă nu au fost publicate de catre INS si corespondentul sau judeţean,toate bat in sus ca si in primul său mandat,când a plecat si ne-a lăsat cu ce avem si astăzi,deoarece si un anume Catalin i-a ţinut locul cald si i-a conservat festivalurile,ca să nu dea molia la bundiţă…
    In timp ce dumnealui promitea si promite lucruri mari,cele mai multe care exced fie si celei mai neinsemnate competenţe a sa,făcându-şi poze cu casca ,cu fruntea increţită,a Bukowina care ne doare fix in kur, şi cu mâna arătând in direcţia cea bună,pe şoselele,uliţele,si potecile aparţinând unor ministere si regii cărora li se rupe de pedelism in orice stare de agregare s-ar afla acesta… Iar alegătorul din zona de munte stă si-acum zgribulit in bondiţa sa cu jderi mulţi,emanând gaze de fasole, asteptând să i se introduca gazul adevărat,acelaşi alegător se uită şi acum la pârtia lui Mihăiţă(!!!) Negura care stă să-nceapă,numai să indraznească vreun ministru al mediului să dea aviz de incălcare a programului NATURA 2000,ceea ce se va intâmpla ca pe când va zbura porcul sau ca pe când vor reusi criptocomunistii să darâme DNA…
    Care a zis el si cu gropile de gunoi,erau sa fie gata in primul sau mandat,a uitat cum a semnat cu primarul Codreanu să fie gunoi pe Mestecanis,el numa’ a aflat din ziare,dragă… Care a zis el…
    Insă câteva din zicerile si din sforăiturile sale sunt cu adevărat scandaloase si merită amintite,ca să nu se uite,că mai sunt alegatori care vor apuca si al treilea său mandat!
    Asa,de exemplu,in timp ce vorbea numai de lucruri mari care necesita,neapărat,o implicare de la bratia Ivan dar si o ofensiva a unui mareşal polonez (ăia bărbaţi,măi frate,au voievodate si mareşali,nu colonei in rezervă,de furiş,miluiţi la apelul de seară! Că la noi numai la hotel Arcasul mai poti să porţi uniforme aşa frumoase,de mareşal,si la ISU,cu eghileţi rosii si vipuşcă,la vedere…) deci inca de pe vremea primului său mandat calea ferata din zona Herzoghtum Bukowina s-a prabuşit in neant,deoarece nu ţinea de think big… Calea ferata Suceava –Nisipitul inaugurata de idolii săi austrieci in 1898,deci de către ocupant,nu mai există.. Toata Valea Sucevei face turism la Putna cu trasurica,cu faetonul sau cu Mercedes-ul,care cum are… Acea cale ferata care mai reprezenta si o victorie strategică impotriva ocupantului sovietic ce voise,pur si simplu,să puna frontiera pe râul Suceava (pana iti gaseste,domnu’ Ghita,consilieru’ matale pe internet chestia asta,iese la pensie de la CCB sau dela cine stie ce unitate spitaliceasca cu regim special…) era si o cale de acces sigura si funcţională… Dar nu are justificare economică,ati zis voi,adecă dumneata si PDL-ul,intr-o manieră foarte apropiată de practicile naziste care ii inchideau pe evrei in ghetouri sau lagăre,ii omorau sau ii infometau,apoi faceau filme cu ei si ii aratau ce jigariti sunt,ce natie urâtă,plini de boli,flamanzi… Pentru ca nu erau viabili,nu?
    Si ca să meraga hapul,să nu se prindă lumea,noi am avut in centrul Sucevei „mocaniţa” Hutulca,pe care s-a plimbat infatigabila madama Udrea,lasându-şi mătreaţa pe traversele mici…
    http://prntscr.com/gjdzue
    In timp ce:
    http://prntscr.com/gje08k
    Vorba aia: aici se termina UE!
    Ca tot au vize ucrainenii,cum sa facem noi sa ne vina mai des,mai deşi şi mai mulţi? Sa nu vada ei,saracii,ijn drum spre UE cea mare,cum arata si partea de Bukowina pe care nu o au dar ar vrea s-o aiba,sa stim o treaba,de centenarul unirii?
    Iar daca tot a incheiat dumnealui toate acestea,cum să nu se ocupe de lucruile mareţe,de geostrategie,de turism UE,de drumuri si şosele de la Baltica la Marea Neagra?
    Plus că a văzut cu ocazia aceasta si un mareşal in viată,chiar dacă este polonez si nu este prea clar cum a ajuns ăla mareşal (ce fel de Oprea o fi avut?? Că si Pilsudski era mareşal,nu?)
    Dar el a zis!
    Bagă mare cu turismul,invocă cifre statistice care incă nu au fost publicate deoarece incă nu există (vor fi in octombrie!) despre explozia de turisti din august! Poate ii numară pe diasporeni,dupa contoarul de numărat de la aeroport,adică ăia de ce sa nu facă un serviciu lu’ Herzoghtum Bukowina,să fie ei si diasporeni-investitori dar si turişti străini,nu? Chiar si aşa,in nebuloasa asta,cine se uită pe cifrele INS dar si ale directiei judetene de statistica constată cu stupoare că lucrurile nu stau deloc cum le invoca viitorul gauleiter/mareşal al Bukowinei: creşterea este sub nivelul creşterii pe ţară,structura este anemica,una peste alta cam ramânem in spatele judetului Botosani care are mai putine festivaluri,mai putini jderi iar papagalii i-a exportat la Suceava,să faca cultura!
    Insa el a zis! Si şi-a luat de-o grijă…

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Gheorghe Flutur: Am cerut din nou construcția drumurilor rapide, a autostrăzii Nord-Sud, între Polonia, Ucraina și România, dar și de autostrăzile Est-Vest | Moldova24

Lăsați un comentariu

*