Miercuri 12 August 2020, Actualizat acum 224 zile 12:00 am

 

A fost semnat proiectul de peste 70 de milioane de euro, pentru reabilitarea mai multor drumuri din Suceava. Vezi localitățile cuprinse!

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a semnat, luni, la Iași, proiectul de peste 70 de milioane de euro prin  care vor fi reabilitați 170 de km de drum.

Proiectul axei Iași-Suceava-Siret a fost semnat la Casa Pogor, în prezența primarilor celor 22 de localități prin care va trece drumul reabilitat, din Iași și Suceava.

Contractul de finanțare vizează cea mai mare investiție privind modernizarea infrastructurii rutiere din județele Iași și Suceava. Acesta este cel mai important proiect de infrastructură rutieră pentru care s-au prevăzut bani în actuala etapă prin Programul Operațional Regional și înseamnă alocarea a aproape 73 mil. euro, din care 58 mil. fonduri europene și aprox. 9 mil euro de la bugetul de stat. Suma pe care trebuie să o asigure solicitanții este de 6 mil. euro, reprezentând 2% din valoarea cheltuielilor eligibile și neeligibile.

După finalizarea investiției, 22 de comune și orașe din judetele Iași și Suceava vor fi conectate la rețeaua trans-europeană de transport (TEN-T).

În județul Suceava, axa rutieră va traversa comunele Ipotești, Bosanci, Udești, Stroiești, Dărmănești, Todirești, Moara și Șcheia, orașele Dolhasca și Liteni și municipiul Suceava.

Astăzi am ocazia să dăm un semnal pentru Moldova și pentru UE. Acest contract de finanțare va conduce la competitivitate, la dezvoltarea regiunii, la o șansă de a avea o viață mai bună pentru fiecare”, a declarat Rovana Plumb.

Proiectul “Regiunea Nord-Est-Axa Rutieră Strategică 1 Iași-Suceava” a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T.


Loading...

loading...

2 Comentarii

  1. cucu says:

    unde e SIRET ?????????????? …DE 27 DE ANI SE TOT SEMNEAZA

    Răspunde

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. A fost semnat proiectul axei Iași- Suceava- Siret, de peste 70 de milioane de euro | Moldova24

Lăsați un comentariu

*