Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

Ultimele rânduri scrise de Ghiță Ignat înainte de a fi extrădat în Marea Britanie. „Banii care vin din infracțiuni vor pleca întotdeauna mai ușor decât au venit”

Luptătorul de arte marțiale, Gheorghe Ignat, cunoscut drept „Ursul Carpatin”, în vârstă de 33 de ani, a fost luat sub escortă la ieșirea din Penitenciarul Botoșani pentru a fi extrădat autorităților in Marea Britanie.

Cât a stat în Penitenciar, suceveanul a postat pe blocul său mai multe istorii din viața sa, dar și a colegilor de celulă.

Pe 31 august, Ghiță Ignat a scris despre cât de ușor se duc banii făcuți din infracțiuni.

Din experiența mea și a altora, banii care vin din infracțiuni vor pleca întotdeauna mai ușor decât au venit. Mirajul lor ține foarte puțin, apoi suferința care vine tot de pe urma lor, ține mai mult și se întinde până acolo încât îți afectează și familia, și pe toți cei dragi”, a scris „Ursul Carpatin”.

El a spus povestea de viață a unui coleg de Penitenciar care a pierdut toți banii pe care i-a câștigat din traficul cu țigări pe o vrăjitoare, care i-a promis că, dacă va plăti suficient, va câștiga inima unei domnișoare pe care el o îndrăgea grozav.

„Colegul meu îmi spunea că într-adevăr atunci când plătea vrăjitoarea, în ziua următoare lucrurile păreau că se mișcă în direcția dorită de el. Însă, după câteva zile, vrăjitoarea vroia din nou bani. Astfel, situația se schimba în defavoarea lui. M-a întrebat mirat: „Oare acea vrăjitoare din București să fi vorbit cu fata de care eram eu îndrăgostit care era din Botoșani?”. I-am răspuns că nu cred. Atunci, el a întrebat din nou: „Cum crezi dar că totuși, când trimiteam bani vrăjitoarei, acea fată mă contacta și părea că mă place?”. I-am răspuns asftel: „Ai zis bine că părea, pentru că în realitate ea nu te plăcea. Diavolul este un bun amăgitor și pentru că ai apelat la el prin acea vrăjitoare, el ca un iscusit iluzionist ți-a vândut câteva iluzii. Așa cum ai zis și tu, totul părea, însă nu era real. Singurul lucru real era că tu trimiteai sume mari de bani iar diavolul își bătea joc de tine”, a scris Ignat pe blog.

Ignat a făcut parte dintr-o grupare de crimă organizată care a fost destructurată de Serviciul Secret din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti, cu ofițeri de poliție din cadrul Australian Federal Police precum și cu autorități din Austria si Marea Britanie. Ignat este un luptător care a câştigat până acum toate meciurile jucate în acest sistem de lupte.  Suceveanul este căsătorit şi  are doi copii.

Din grupul infracţional din care a făcut parte mai erau Sergiu Nicolae Ceauşu, Ovidiu Ionuţ Tilea şi Cătălin Zamfirescu. Cu toţii se ocupau de comiterea de infracţiuni de criminalitate informatică şi comerţ electronic fraudulos, structurat pe orizontală, membrii acesteia având fiecare sarcini bine stabilite pe linia obţinerii de venituri ilicite din efectuarea de retrageri frauduloase de numerar de la ATM – uri din Australia, Malaiezia şi Anglia, ca urmare a obţinerii datelor de carduri bancare prin metoda skimming practicată pe teritoriul Australiei. Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada iunie – septembrie 2010, el a deţinut echipamente software pentru descărcarea datelor din dispozitivele tip skimmer, fiind surprins pe imaginile camerelor de supraveghere instalate la un astfel de aparat în timp ce demonta un asemenea dispozitiv, în vederea falsificării de instrumente de plată electronică. Cătălin Zamfirescu a inscripţionat pe banda magnetică a cardurilor blank datele de identificare ale cardurilor bancare compromise, aşa cum le-au identificat inculpaţii Sergiu Nicolae Ceauşu şi Ovidiu Ionuţ Tilea, de pe înregistrările efectuate cu dispozitivele de skimming, după care au fost folosite de către primii doi la retrageri frauduloase de la ATM – uri situate pe teritoriul Australiei.

Ghiţă Ignat împreună cu Cătălin Zamfirescu au efectuat retrageri frauduloase de la ATM – uri situate pe teritoriul Australiei, în perioada lunilor iunie – septembrie 2010, rezultând un prejudiciu de aproximativ 149.000 dolari australieni, iar complici ai lor au efectuat retrageri frauduloase din Anglia şi Malaiezia în sumă de 16.000 dolari australieni. Ignat şi Zamfirescu, după ce au primit identificarea datelor cardurilor bancare de la inculpaţii Ceauşu şi Tilea, folosindu-se de carduri clonate au accesat în mod ilegal sistemele informatice reprezentate de ATM-urile din Australia de la care au efectuat retrageri frauduloase de numerar.
Prejudiciul total estimat este de aproximativ 500.000 dolari australieni


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Ultimele rânduri scrise de Ghiță Ignat înainte de a fi extrădat în Marea Britanie. „Banii care vin din infracțiuni vor pleca întotdeauna mai ușor decât au venit” | Moldova24

Lăsați un comentariu

*