Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

Zonă specială de Siguranță Publică, instituită în comuna Șcheia. Minorii infractori vor fi preluați în centre de plasament

Instituția Prefectului a luat măsuri suplimentare pentru comuna Șcheia și începând din 28 august a fost instituită Zona Specială de Siguranță Publică din partea Inspectoratului Județean de Poliție Suceava, pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, s-a decis instalarea unui sistem de supraveghere video, cu 28 de camere, dar și angajarea a zece polițiști locali începând cu luna octombrie, când va fi organizat concursul pentru ocuparea posturilor.

Având în vedere că majoritatea infractorilor din această zonă sunt minori, s-a stabilit ca ca în momentul în care minorul infractor este identificat de polițiști, aceștia să sesizeze Direcția de Asistență Socială și Protecția copilului, se va face o nouă anchetă socială a Primăriei comunei Șcheia, iar apoi se va recomanda scoaterea din mediul familial a copilului și darea sa într-un centru de plasament, pentru a fi îngrijiți și educați de specialiști.

 


Loading...

loading...

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Zonă specială de Siguranță Publică, instituită în comuna Șcheia. Minorii infractori vor fi preluați în centre de plasament | Moldova24

Lăsați un comentariu

*